Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

«Καμπανάκι» κινδύνου για τους νέους: Ένα στα τρία κρούσματα στην Ελλάδα είναι 19–40 ετών

«Καμπανάκι» κινδύνου στους νέους κρούει η Αθανασία Λουρίδα, διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Η κ. Λουρίδα, μιλώντας στην ΕΡΤ έστειλε το μήνυμα πως κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κοροναϊό, εξηγώντας πως πλέον ένας στους τρεις διαγνωσθέντες είναι νέος ηλικίας 19 με 40 ετών.

Προβληματισμός για την εικόνα διασποράς

Η ίδια εξέφρασε προβληματισμό για την εικόνα διασποράς στη χώρα, ενώ επανέλαβε πως ο ιός προσβάλει όλο το ηλιακό φάσμα, από νεογέννητα μέχρι υπερήλικες.

«Απλώς τα παιδιά νοσούν σπανιότερα και ελαφρότερα. Δεν σημαίνει ότι δεν νοσούν τα παιδιά, ούτε οι νέοι. Και οι νέοι μπορεί να νοσήσουν και μπορεί να νοσήσουν σοβαρά».

Μιλώντας σχετικά με τους γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν εστίες διασποράς, σημείωσε πως το θετικό της υπόθεσης είναι πως εντοπίστηκαν τα κρούσματα και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Όπως τονίζει όμως « έχουμε και πολλά κρούσματα που έχουν διασπαρεί σε όλη τη χώρα, δηλαδή υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα. Αυτό είναι που μας ενοχλεί και μας προβληματίζει».

www.in.gr