Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

«Κατέκτησε» τον Ολυμπο έχοντας στην πλάτη του κοπέλα με κινητικά προβλήματα

Ο Δραμινός αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου, «κατέκτησε» τον Ολυμπο έχοντας στην πλάτη του, σε ειδικά τροποποιημένο σακίδιο, την 22χρονη Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίζει κινητική προβλήματα.

«Δεν υπάρχει τίποτα αληθινό από το όνειρο», τόνισε στην ανάρτηση μέσω της οποίας ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους για την επιτυχή πραγματοποίηση ενός στόχου που ο ίδιος περιέγραψε ως «τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα» της ζωής του. Την ανάρτηση «συνόδευσε» μια φωτογραφία τους, η οποία αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ικανοποίηση που ένιωσαν αμφότεροι όταν βρέθηκαν στην κορυφή του υψηλότερου βουνού στην Ελλάδα.

Η Ελευθερία Τόσιου, η οποία είναι φοιτήτρια βιολογίας, όταν γνώρισε τον αθλητή τον Μάρτιο, του «εκμυστηρεύτηκε» πως θέλει ν’ ανέβει στον Ολυμπο. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μάριος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να ικανοποιήσει το όνειρο της ελευθερίας.

«Τσέκαρε» το ημερολόγιο, μελέτησε τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οργάνωσε την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης και τελικά τα κατάφερε.

Λίγες μέρες προτού ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου -για 51η φορά, η οποία είχε ωστόσο έναν ιδιαίτερο συμβολισμό- ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό».

«Με την Ελευθερία θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε την επόμενη εβδομάδα στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, κουβαλώντας την στην πλάτη με ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο», είχε τονίσει σε ανάρτηση του μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση της απαιτητική ανάβασης.

«Προσωπικά νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ για κάτι τέτοιο και ευχαριστώ πολύ την Ελευθερία που δίνει την ευκαιρία να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να μου υπενθυμίσω αυτό που ξεχνάμε όλοι μας συχνά: ότι την ζωη πρέπει να την ζούμε χωρίς φόβο», κατέληξε.

πηγή: travelestate.gr