Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Καταιγιστικές οι περιφερειακές εξελίξεις – Χωρίς πλειοψηφία, δεν έγινε το ΠΕΣΥ – Ομοβροντία αποχωρήσεων – Ξηλώνεται… το πουλόβερ της παράταξης Τατούλη

Καταιγιστικό ρυθμό λαμβάνουν οι εξελίξεις στο περιφερειακό πεδίο.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για σήμερα το μεσημέρι – με τα όσα αυτή έφερνε – με τον πρόχειρο και βιαστικό τρόπο που καταγγέλθηκε και από τη μεγάλη πλειοψηφία του σώματος, τελικά, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί.

Σε αυτή την κατάσταση φαίνεται να… οδηγεί τα πράγματα η ακολουθούμενη πολιτική έντασης που επιλέγει εδώ και καιρό σε όλα τα επίπεδα η περιφερειακή αρχή του κ. Τατούλη.

Στην ουσία δεν υπήρξε απαρτία για να γίνει η συνεδρίαση με τις πρακτικές-τακτικές που ακολουθούνται από την… μειοψηφία πια του κ. Τατούλη, να “αδειάζονται” συνολικά από τις παρατάξεις και τους ανεξαρτητοποιηθέντες συμβούλους που… πληθαίνουν (όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω).

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ομοβροντία αποχωρήσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητους συμβούλους, οι οποίοι και έθεταν σειρά ζητημάτων με επικριτική διάσταση.

Οι εξελίξεις δεν άφησαν πολλά περιθώρια, με την συνεδρίαση να αναβάλλεται – μιας και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά – για την ερχόμενη Δευτέρα με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Ηλίας Στρατηγάκος αντί να… αντιληφθεί το τι έχει συμβεί στην ουσία των καταγγελιών των παρατάξεων και συμβούλων, φρόντισε να πει και… από πάνω πως “διαστρεβλώνουν τον κανονισμό του ΠΕΣΥ”!!!

Με τον κ. Τατούλη… να μην δίνει το παρών στο πλάι του κ. Στρατηγάκου κάθισε η κα Νικολάκου η οποία άρχισε να καταγγέλλει στο γνωστό… μοτίβο των τελευταίων ημερών  “…όλους αυτούς που προσπαθούν με τερτίπια πολιτικά, με προφάσεις και με ανοίκειες πολιτικές συμφωνίες να δημιουργήσουν πρόβλημα”.

Δείτε και τον σχολιασμό στην τηλεόραση BEST

Ομοβροντία αποχωρήσεων από την συνεδρίαση του ΠΕΣΥ – Ξηλώνεται… το πουλόβερ της παράταξης Τατούλη

Από τη μία οι τελευταίες πράξεις έχουν να κάνουν με την ομοβροντία αποχωρήσεων από την σημερινή συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου από συμβούλους που διαπιστώνουν τον τρόπο με τον οποίο προήλθε η πρόσκληση και τα ζητήματα που ανακύπτουν.

Έτσι διαδοχικές καταφθάνουν οι δηλώσεις αποχής από την συνεδρίαση του σώματος. Η αρχή έγινε με τις παρατάξεις “Πελοπόννησος Πρώτα” και “Πελοπόννησος Οικολογική” (δείτε εδώ), ενώ ακολούθησε και η ανακοίνωση του Περικλή Μαντά (δείτε εδώ).. Αμέσως μετά και εκείνη της Λαϊκής Συσπείρωσης (δείτε εδώ), όπως και της παράταξης Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου (δείτε εδώ)

Το βίντεο με τις πρώτες ανακοινώσεις…

Οι αναφορές για “κακοφτιαγμένο σκηνικό” αλλά και για “πρακτικές ηγεμονισμού, απαξίωσης και υπονόμευσης του θεσμού” κυριαρχούν στις σκληρές ανακοινώσεις, που βάζουν στο επίκεντρο την τακτική που ακολουθεί η περιφερειακή αρχή, μέσα σε έναν έκδηλο πολιτικό πανικό από τις εξελίξεις.

Από την άλλη, και το σκηνικό με τις αλλεπάλληλες ανεξαρτητοποιήσεις από τη “Νέα Πελοπόννησο” από συμβούλους που προέρχονται από όλους τους χώρους με βολές και επικρίσεις για τα πεπραγμένα και για τους όλους χειρισμούς, με εμφατικές μάλιστα τις δηλώσεις των Αντωνόπουλου, Χρονά (δείτε εδώ) και Τζανή (δείτε εδώ).

Το κλίμα είναι εκρηκτικό με την παράταξη της πλειοψηφίας να μην έχει την… πλειοψηφία και να είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που ο κ. Τατούλης διαμόρφωσε.