Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Κατρούγκαλος: «Δεν θα γίνει περικοπή των συντάξεων – Αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2018»

Για αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2018 έκανε λόγο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, εκτίμησε παράλληλα ότι δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις, διότι δεν αποτελούν θεσμική μεταρρύθμιση και δεν χρειάζεται η περικοπή, ενώ άφησε αιχμές και για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Πρώτα πρώτα ο μέσος εργαζόμενος από την επόμενη ημέρα θα δει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που ήταν βασικό πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα δούμε την αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2018, περιλαμβάνεται στο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που ήδη έχει εγκριθεί. Έχουμε συμφωνήσει και θα το σεβαστούμε κατά γράμμα να μην αποκλίνουμε από τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Θυμίζω τώρα ότι η κοπή της προσωπικής διαφοράς δεν είναι θεσμική μεταρρύθμιση. … Εφόσον αποδείχθηκε ότι αυτά που έλεγε το ΔΝΤ δεν ισχύουν, και ταμειακό πλεόνασμα έχει ο ΕΦΚΑ και πιάσαμε το δημοσιονομικό στόχο, εφόσον οι αναλογιστικές μελέτες έδειχναν ότι δεν είναι αναγκαία η περικοπή, γιατί να γίνει η περικοπή; Είμαι βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα το δουν αυτό το αυτονόητο πράγμα και δεν θα γίνει η περικοπή …»

Κληθείς να σχολιάσει τα περί υπερβολών στην τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα, είπε ότι «δεν υπήρξε υπερβολή, αλλά προφανώς ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του».

Πηγή:  iefimerida.gr