Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Κεραμέως: Ίσως και πριν από τις γιορτές θα ανοίξουν τα σχολεία – Καμία εισήγηση για rapid test

Tις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά άφησε να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται η επιστροφή στα θρανία να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο και πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά.

Η βασική προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία είναι η Νίκη Κεραμέως μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (27.11.2020) στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο, είπε η Νίκη Κεραμέως και σημείωσε πως οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, είναι να ανοίξουν πριν από τις γιορτές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά τη τηλεκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα.

«Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζωσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα», είπε η υπουργός.

Παράλληλα, για τις διαφορετικές προσεγγίσεις του υπουργείου με την ΟΛΜΕ η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιες διαφορετικές σκέψεις για τις εκλογές, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και όχι καθημερινή όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Φέτος, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος, για τον φόβο συνωστισμό καθώς αφορούσε 175.000 ανθρώπους οι μετακινήσεις των οποίων θα ήταν προβληματικές για τη διάδοση του ιού.

Τέλος, αναφερόμενη για το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αφορά την Επαγγελματική εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι γίνεται μελετώντας την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές σχολές. Έτσι, όσοι αποφοιτούν από αυτές και αναλόγως τις περιοχές θα μπορούν να απορροφούνται αμέσως στην αγορά εργασίας.

«Αν στις Κυκλάδες χρειαζόμαστε τουριστικά επαγγέλματα ή στη Δυτική Μακεδονία εργασίες που αφορούν την απολιγνιτοποίηση τότε θα διαμορφωθούν και τα επαγγελματικά λύκεια και ΙΕΚ γύρω από αυτές τις ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειάζεται θα μεταβάλλονται ανάλογες με το τι ανιχνεύεται στην αγορά εργασίας.

πηγη