Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Κορωνοϊός – Λακωνία: Τα έκτακτα μέτρα στον Δήμο Ευρώτα

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα στον Δήμο Ευρώτα στη Λακωνία όπου επιβεβαιώθηκαν δεκάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού – Τι αλλάζει για τους εργάτες γης.
Σε έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Λακωνία και συγκεκριμένα στον Δήμο Ευρώτα προχωρεί η κυβέρνηση, καθώς επιβεβαιώθηκαν δεκάδες νέα κρούσματα.

Μιλώντας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στον Ευρώτα.

Ειδικότερα, γίνεται υποχρεωτική η διενέργεια τεστ σε όλους τους εργάτες γης στην περιοχή του Ευρώτα που αφορά περίπου σε 1.300 άτομα και την αποχή από την εργασία τους μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στα πρώτα 805 δείγματα που έχουν εξεταστεί σε εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα.

«Ήδη, τα θετικά κρούσματα έχουν απομονωθεί σε ξεχωριστές δομές με μέριμνα του Δήμου Ευρώτα και της περιφέρειας Πελοποννήσου και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Επίσης, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό όλες οι στενές επαφές τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 416 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, εκ των οποίων τα 240 στην Αττική. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αυξήθηκαν σε 79 (από 73), ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19.

Μιλώντας για τη Λακωνία και τα έκτακτα μέτρα στον Δήμο Ευρώτα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εργάτες γης τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και τη διενέργεια ελέγχων στις μετακινήσεις τους με στόχο τον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού.

Για τους κατοίκους στον Δήμο Ευρώτα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν έλεγχοι για κορωνοϊό σε όσους συνεργάζονται ή έχουν έρθει σε επαφή με εργάτες γης

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/682578_koronoios-sti-lakonia-ta-ektakta-metra-ston-dimo-eyrota»