Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Κορωνοϊός: 99 νέα κρούσματα – Στα 1.613 τα συνολικά – 59 θάνατοι

Έξι θάνατοι ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκαν σήμερα μέσα σε λίγες ώρες ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 59. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 1.13 μετά την επιβεβαίωση 99 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Στα συνολικά κρούσματα περιλαμβάνονται και 119 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα στον Πειραιά. Επιπλέον, από τα θετικά κρούσματα, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 335 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 563 με ήδη γνωστά κρούσματα. Ακόμα, σε ΜΕθ νοσηλεύονται 92 συμπολίτες μας, ενώ 11 έχουν εξέλθει από αυτές. Όσον αφορά αυτούς που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τι είπε για τα ζώα συντροφιάς

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας για τα ζώα συντροφιάς, μετά τις αναφορές στο εξωτερικό για κρούσματα κοροναϊού σε γάτες. Συγκεκριμένα τόνισε ότι έως σήμερα ξέραμε για μια γάτα στο Βέλγιο και δυο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Οι ιδιοκτήτες γάτας δεν πρέπει να ανησυχούν, είπε και δεν υπάρχει λόγος να τα εγκαταλείπουν όπως έχει γίνει και στο εξωτερικό.

Για το φάρμακο

Πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Κίνα δείχνουν πρόοδο για νέο πειραματικό φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα πειράματα που έγιναν μέχρι αυτή την στιγμή στην ανθρωπότητα.

www.in.gr