Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Κρίσιμος θεσμός το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης, οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26η Μαΐου 2019 αποκτούν πολυσήμαντη βαρύτητα, για τους λαούς της Ηπείρου μας, κυρίως για τις νέες και τους νέους ευρωπαίους

Οι πολίτες της Ευρώπης καλούνται να επιλέξουν πολιτικούς ικανούς, για να αποφασίσουν με σωφροσύνη και θάρρος το κοινό μας μέλλον, την ταυτότητα και την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα πρόσωπα εκείνα που είναι πρόθυμα να αναλάβουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ικανά να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις νέες προκλήσεις και τις πρωτοεμφανιζόμενες απειλές.

Η τιμητική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμμετοχή μου στο Ευροψηφοδέλτιο συναντήθηκε με τη σφοδρή μου επιθυμία να αγωνιστώ για ένα Ευρωκοινοβούλιο που θα αγωνιστεί να ξαναδώσει στην Ευρώπη την αίγλη και τα χαρακτηριστικά, τα οποία προσέλκυσαν τους λαούς της Ευρώπης στην Ένωση. Να αγωνιστώ για την οικονομική και ηθική αναγέννηση της Πατρίδας μας, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσον ώστε να ξαναφέρουμε τα ξενιτεμένα παιδιά μας, τους νέους επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό πίσω στην Ελλάδα. Γιατί εκτός από τεράστια απώλεια για τις οικογένειές τους αποτελούν πολύτιμο και αναντικατάστατο παράγοντα για την ανάπτυξη της χώρας.

Θα δώσω το παρών σε κάθε σημείο της χώρας και θα ξανασυναντηθώ με τους χιλιάδες συμμαχητές της Οννεδίτικης νιότης μου, με εκείνους που νικήσαμε το μονοπώλιο της Αριστεράς και κάναμε τη “γαλάζια γενιά” πρώτη δύναμη στο χώρο των νέων μετά τη μεταπολίτευση.

Θα ξαναδώσουμε τους όρκους της μεγάλης πατριωτικής παράταξης που δεν ικανοποιείται με ποσοστά κάτω του 40 % . Που δεν επιτρέπει απώλειες προς δήθεν υπερπατριωτικούς πολιτικούς χώρους γιατί κανένας δεν διαθέτει τεκμήρια φιλοπατρίας πειστικότερα από τη Νέα Δημοκρατία. Την Παράταξη που ενέπνευσε την Εθνική συμφιλίωση, που εμπέδωσε τη Δημοκρατία μετά την επτάχρονη δικτατορία και έκανε τη μεγάλη στρατηγική επιλογή της Ενωμένης Ευρώπης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί κρίσιμο ευρωπαϊκό θεσμό οι αποφάσεις του οποίου επηρεάζουν αποφασιστικά το μέλλον της Πατρίδος μας. Η θητεία μου στις σημαντικές θέσεις που μου εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός Λαός μου εξασφάλισαν τη γνώση, την αποφασιστικότητα και την εμπειρία που απαιτείται ώστε να δώσω κρίσιμες και νικηφόρες μάχες.

Θα αγωνιστώ για την Ενωμένη Ευρώπη με συνοχή, δημοκρατία, αλληλεγγύη και Παγκόσμια ισχύ. Την Ενωμένη Ευρώπη που ακουμπούν τα όνειρά μας για μια Πατρίδα με ευημερία και Ασφάλεια.

Πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι στην ενίσχυση της πολιτικής συνοχής και της εμβάθυνσης της Ε.Ε από την οποία η Ελλάδα θα είναι πολλαπλώς κερδισμένη. Διότι αν η Ευρώπη αποκτήσει πολιτική συνοχή θα προκύψει η υποχρέωση υπεράσπισης των ευρωπαϊκών συνόρων των οποίων η ανατολική εκδοχή είναι και τα ελληνικά θαλάσσια σύνορά μας.

Ο διεθνής ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη, είναι ανάγκη να εξισορροπηθεί με την ανάδυση της Ευρώπης ως βασικού ισχυρού πόλου που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ε.Ε και των πολιτών της. Μόνο η ισχυρή Ευρώπη της συνοχής, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού μπορεί να δράσει ως καταλύτης στον ξέφρενο ανταγωνισμό.

Η ψήφος όμως για το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να δώσει και αποστομωτική απάντηση στην χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Γιατί τη στιγμή που η χώρα έβγαινε πληγωμένη από την κρίση, την παρέσυρε σε μια πορεία που επισώρευσε μη αναγκαία βάρη και δέσμευσε τον Ελληνικό Λαό με νέες υποχρεώσεις μέχρι το 2060. Που επέβαλε την πλέον στυγνή φορολογία που εξουδετερώνει κάθε ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας μας. Πρέπει με την ψήφο μας να αποδοκιμάσουμε μια Κυβέρνηση που σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της, φαίνεται πρόθυμη μετά την ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών να προχωρήσει σε παραχωρήσεις Εθνικής κυριαρχίας μας και στο Αιγαίο. Σε αυτό το διαμορφωμένο πλέον δύσκολο περιβάλλον μετά την εθνικά ζημιογόνα συμφωνία των Πρεσπών, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο καταλληλότερος χώρος ώστε να ακουστεί ηχηρά η φωνή της Μακεδονίας μας.

Βασίλης Μιχαλολιάκος – Υποψ. Ευρωβουλευτής ΝΔ