Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Κριτική από Κοσμόπουλο για πρώτες ημέρες της νέας δημοτικής αρχής

Στην πρώτη της κριτική προχωρά η παράταξη του Β. Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά” εστιάζοντας σε τρία ζητήματα. Αναλυτικά σε ανακοίνωση αναφέρει:

Με την συμπλήρωση ενδεκαημέρου από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου δημάρχου κ. Βασιλόπουλου και με προβληματισμό παρακολουθούμε ένα μπαράζ κινήσεων, που δεν έχουν καμιά σχέση με τις προεκλογικές και (κυρίως) μετεκλογικές εξαγγελίες του.

  1. Η επιλογή συμβούλων από παρατάξεις δήθεν της μειοψηφίας, ενώ συμμετέχουν με αντιδημάρχους (από την μια παράταξη μάλιστα η επικεφαλής) στην διοίκηση του δήμου, αλλοιώνει την σύνθεση των επιτροπών. Το γεγονός σχολιάστηκε δυσμενέστατα από όλες τις παρατάξεις του ΔΣ (πλην Λακεδαιμονίων βέβαια) και το σύνολο των ΜΜΕ της πόλης μας.
  2. Η εντελώς διαφορετική θέση του δημάρχου από την προεκλογική του, στο μείζον θέμα του στρατοπέδου. Αλλαγή θέσης, που δεν προήλθε μετά από συνεδρίαση και απόφαση του ΔΣ. Εκτός αν ο κ.Δήμαρχος θεωρεί ότι έχει την άνεση να διαφοροποιεί την θέση του αναιτιολόγητα, όσον αφορά σημαντικά θέματα της πόλης. Το γεγονός, επίσης σχολιάστηκε αρνητικά.
  3. Η παντελώς αβάσιμη αιτιολογία του προέδρου της Οικονομικής επιτροπής (αφού προηγήθηκαν οι γνωστές “ηθικοπλαστικές” νουθεσίες) για τις μετακινήσεις σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας Πελοποννήσου, του πρώην δημάρχου. Η εξήγηση βασίσθηκε, ότι σκοπός ήταν η εξασφάλιση γνώσης και η εν συνεχεία η μετάδοσης της!! Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Κοσμόπουλος διαμαρτυρήθηκε όχι για το κόστος αυτό καθ’ αυτό, αλλά για την “ιδιοκτησιακή αντίληψη” του πρώην, απέναντι στον δήμο.

Έχουμε όλη την καλή διάθεση να θεωρήσουμε τις κινήσεις αυτές τα “αβέβαια πρώτα βήματα”, αλλά αναμένουμε διορθωτικές κινήσεις και απαραίτητα αποφυγή παρομοίων καταστάσεων στο μέλλον.