Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Λιμένι: Eνας προορισμός για κάθε εποχή, με γαλάζιο που σε μαγεύει

Εκεί χτυπά η καρδιά της Λακωνικής Μάνης. Στο γραφικό Λιμένι με το μαγευτικό του γαλάζιο που σε ταξιδεύει σε «άλλες» καστροπολιτείες.

Βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και είκοσι επτά αντίστοιχα από το Γύθειο. Αρχιτεκτονικό τοπίο που θυμίζει σκηνικό από ταινία με την θάλασσα να γλύφει τις αυλές των πέτρινων επιβλητικών σπιτιών.

Ιδανικό για επίσκεψη σε κάθε εποχή, ενώ τα χρώματα του φθινοπώρου είναι έτοιμα να χαρίσουν πανέμορφες εικόνες. Οικισμός επιβλητικός όπως δεσπόζει σε μια καστροπολιτεία με τις αυστηρές γραμμές που ακολουθούνται να τηρούνται πιστά ανα τους αιώνες.

Στο γραφικό όρμο θα βρει κανείς μόνο ελάχιστα σημεία αμμουδιάς, προκειμένου να απολαύσει τις βουτιές του, καθώς βράχοι, τόσο εντός όσο και εκτός του νερού επιβεβαιώνουν την άγρια ομορφιά του τοπίου.

Το Λιμένι ήταν παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων και στην περιοχή βρίσκεται τόσο ο τάφος όσο και προτομή του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Το Γύθειο, το σπήλαιο Διρού, η πανέμορφη Βάθεια, η επιβλητική Αρεόπολη είναι μερικά από τα μέρη που αξίζουν μια στάση στον δρόμο για μια ακόμη όμορφη εμπειρία.

Πηγή Φωτό: Instagram

Πηγή: iefimerida.gr