Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Λογιστές – Φοροτεχνικοί Μεσσηνίας: “Με τα νέα δεδομένα της εποχής, το σύνολο του κλάδου δέχεται ένα “μπαράζ” αυξανόμενων υποχρεώσεων”

“Με τα νέα δεδομένα της εποχής, το σύνολο του κλάδου δέχεται ένα “μπαράζ” αυξανόμενων υποχρεώσεων” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Λογιστών- Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας – Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Ν. Μεσσηνίας, τονίζοντας πως το επάγγελμα του λογιστή είναι το μόνο που από το πρώτο γενικό απαγορευτικό δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Οι επαγγελματίες Λογιστές-Φοροτεχνικοί είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες κλάδους, που από τη περίοδο του πρώτου lockdown (απαγορευτικού), δεν έχουν σταματήσει την λειτουργία τους ούτε για μία στιγμή, παραμένοντας στα γραφεία τους, όπως προστάζουν οι περιστάσεις, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεων των πελατών τους μέσα από έναν υπολογιστή ή ένα τηλέφωνο και πάντα υπό την πίεση των χρονικών προθεσμιών και των ενδεχόμενων προστίμων.

Ο Λογιστής-Φοροτεχνικός δεν είναι αυτός που θυμόμαστε μόνο όταν έρθει η ώρα να κάνουμε την φορολογική μας δήλωση ή αυτός που στέλνει την περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. μιας επιχείρησης ή αυτός που θα μας κάνει την αίτηση για κάποιο επίδομα.

Ειδικά την σήμερον ημέρα, η συμβολή του  επαγγελματία Λογιστή-Φοροτεχνικού κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και σαφώς επιβεβλημένη λόγω των συχνών αλλαγών στην φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία. Ο ρόλος του σύγχρονου επαγγελματία Λογιστή-Φοροτεχνικού απαιτεί να είναι σύμβουλος-συνεργάτης, δίπλα στον πολίτη και τον επιχειρηματία.  Ένας ρόλος που συνάδει με την επαγγελματική του κατάρτιση και που επιτυγχάνεται με διαρκή ενημέρωση γύρω από το φορολογικό και ασφαλιστικό τοπίο, ώστε να μπορεί αποτελεσματικά να συμβουλεύει και να καθοδηγεί τoν εκάστοτε πελάτη φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Το να καταγράψουμε μία-μία τις εργασίες και τις υποχρεώσεις που έχει επωμιστεί ένα λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο θεωρείται περιττό επί της παρούσης και θα κούραζε τους αναγνώστες.

Με τα νέα δεδομένα της εποχής, το σύνολο του κλάδου δέχεται ένα “μπαράζ” αυξανόμενων υποχρεώσεων, που ναι μεν κινούνται στα μέτρα προστασίας της οικονομίας, αλλά συνάμα δημιουργούν και έναν όγκο εργασίας δυσβάσταχτο.

Όλα τα νέα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση από τα μέσα Μαρτίου, είναι μέτρα τα οποία υλοποιούνται μέσα από τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία αυτής της χώρας. Αυτό οδηγεί τον Λογιστή-Φοροτεχνικό στο να αναλάβει εργασίες πέρα από το φάσμα των αρμοδιοτήτων του. Εργασίες που απαιτούν πρόσθετη ενημέρωση και συνεπώς περισσότερες ευθύνες και περισσότερες εργατοώρες.

Αυτονόητο θεωρείται λοιπόν, πως η αμοιβή που αξιώνει ο Επαγγελματίας Λογιστής-Φοροτεχνικός καλύπτει τις συμφωνηθείσες με τον πελάτη του εργασίες. Για όλες τις επιπλέον εργασίες που ανακύπτουν καθημερινά, δεδομένων και των συνθηκών, η αμοιβή του Επαγγελματία Λογιστή-Φοροτεχνικού προσδιορίζεται και κοστολογείται από τον ίδιο.

Αναμφισβήτητα, όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες. Το ίδιο ισχύει όμως και για τον Επαγγελματία Λογιστή-Φοροτεχνικό.

Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες, προσφέροντας τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας και τις συμβουλές.

Εκ του Δ.Σ. της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Νομού Μεσσηνίας”