Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

«Μάχη» και με κομματικά χαρακτηριστικά στο Δήμο Καλαμάτας

Αυτοδιοικητική η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για το Δήμο Καλαμάτας, όμως απ’ αυτή δεν λείπουν και τα έντονα κομματικά χαρακτηριστικά. Θανάσης Βασιλόπουλος και Βασίλης Κοσμόπουλος, δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, που τους χαρακτηρίζει η μετριοπάθεια, με ξεκάθαρα διαφορετική ιδεολογική αναφορά, αλλά και δύο ψηφοδέλτια που από τη μία… καθρεφτίζουν Νέα Δημοκρατία (υπήρξε και επίσημη στήριξη) κι από την άλλη λίγο από ΣΥΡΙΖΑ, λίγο από ΠΑΣΟΚ και λίγο από ανανεωτική Αριστερά (βλέπε κομματικά στελέχη που συμμετέχουν στο συνδυασμό).

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, υπάρχει και η έντονη κοινωνική προέκταση, κάτι άλλωστε που αποτυπώθηκε και στις κάλπες την περασμένης Κυριακής.

Η «μάχη» αναμένεται να είναι δυνατή, με τους δύο υποψήφιους Δημάρχους να έχουν αποδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι κινούνται με αξιοπρέπεια, ήθος, δίχως να πυροδοτούν οι ίδιοι άσκοπες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Το πρόγραμμά τους είναι συγκεκριμένο, έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην κοινωνία του Δήμου Καλαμάτας. Οι απόψεις τους επίσης γνωστές, όπως και τα βασικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τόσο τον κεντροδεξιό υποψήφιο Θανάση Βασιλόπουλο, όσο και τον προερχόμενο από την Αριστερά υποψήφιο Βασίλη Κοσμόπουλο.

Η επιλογή σε κάθε περίπτωση των δημοτών.

Κώστας Β. Τσερεντζούλιας