Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Καμία αναθεώρηση του Συντάγματος δεν θα καταφέρει να επηρεάσει τα βιώματα του λαού μας”

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών τίμησε η Φοινικούντα την πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων τωνΣεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου,Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Άρτης αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος, τονίζοντας ότι έχουμε ανάγκη την παρουσία της Παναγίας σήμερα ανάμεσά μας, όσο ποτέ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτουΕικόνος της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της Φοινικούντας.

Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμου άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Με το πέρας της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και επικαλέστηκε τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στην θρησκευτικότητα και την πίστη των Ελλήνων, τόνισε: «Καμία αναθεώρηση του Συντάγματος και καμία νομοθετική ρύθμιση δεν θα καταφέρει να επηρεάσει τα βιώματα του λαού μας».

Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργιόπουλος