Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

«Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας» από το WWF Ελλάς

Το ταξίδι της κινητής βιωματικής έκθεσης του WWF Ελλάς για τη διατροφή συνεχίζεται στην Πελοπόννησο τον Φεβρουάριο. Η περιβαλλοντική οργάνωση προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά μιας καλύτερης διατροφής. Πρώτη στάση της πελοποννησιακής εκστρατείας θα είναι η Καλαμάτα, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2018.

Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τα παιδιά και οι ενήλικες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF για τη διατροφή μας, μαγειρεύοντας μαζί μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας, αλλά και του πλανήτη. Στη δράση αυτή συμπράττει το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΜΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ»

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα στελέχη του WWF επισημαίνοντας τα εξής: «Φιλοξενούμε στην Καλαμάτα εκπροσώπους της διεθνούς οργάνωσης WWF για το περιβάλλον. Η διεθνής αυτή οργάνωση έχει βραβεύσει για το 2017 με το πρώτο βραβείο το Δήμο Καλαμάτας για το αστικό πράσινο. Θα τους ενημερώσουμε ότι το 2018 θα φυτέψουμε χιλιάδες δέντρα στην πόλη της Καλαμάτας, υψηλό πράσινο, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα.
Η παρουσία τους στην πόλη έχει να κάνει με την υγιεινή διατροφή. Θα οργανωθούν διάφορες δράσεις στο Πνευματικό Κέντρο, θα μαγειρεύονται φαγητά με υγιεινό τρόπο. Θα είναι μία καθοδηγητική προσπάθεια από τη WWF για τον τρόπο, με τον οποίον πρέπει να διατρεφόμαστε. Τους υποδεχόμαστε με χαρά στην πόλη της Καλαμάτας, γιατί αυτή η οργάνωση είναι καταξιωμένη διεθνώς».

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη του προγράμματος WWF «Καλύτερη Ζωή», ανέφερε τα εξής: «Το WWF έφτασε στην Καλαμάτα για να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας. Ερχόμαστε για να στήσουμε μία κινητή έκθεση με διαδραστικά παιχνίδια, ώστε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί να δουν με ποιο τρόπο οι επιλογές μας επηρεάζουν και τον πλανήτη, να δούμε πώς συνδέεται το πιάτο μας με τον πλανήτη και, τελικά, να καταλάβουμε πώς όσα επιλέγουν οι άνθρωποι κάνουν καλό στην υγεία τους και στην υγεία του πλανήτη.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Θα περιμένουμε τον κόσμο της Καλαμάτας αύριο και μεθαύριο, 6 με 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο. Μάλιστα, την Παρασκευή, μαζί με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θα μαγειρέψουμε με τοπικά προϊόντα, για να δούμε πώς τα τοπικά και εποχικά προϊόντα ευνοούν και την υγεία μας και την υγεία του πλανήτη».
Η κυρία Μπαρμπόκα προσέθεσε τα εξής: «Την προηγούμενη χρονιά, είδαμε το Δήμο Καλαμάτας να βγαίνει πρωταθλητής από τις αξιολογήσεις των δημοτών ως προς το πράσινο. Ευελπιστούμε τώρα, μέσα από τη νέα εκστρατεία, να δούμε το Δήμο Καλαμάτας να γίνεται πρωταθλητής και στη βιώσιμη διατροφή. Να μάθουμε να τρεφόμαστε καλύτερα και, τελικά, να αναδείξουμε καλά παραδείγματα μέσα από μία καλή συνέργεια εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών».
Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, υπεύθυνος τοπικών δράσεων WWF, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας για τη φιλοξενία του, καθώς και προς την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας, τονίζοντας ότι «χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών η όλη δράση είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί. Μιλάμε για ένα βιωματικό, διαδραστικό παιχνίδι. Τα παιδιά, τις πρωινές ώρες, θα επισκεφθούν το Πνευματικό Κέντρο για να παίξουν και οι εθελοντές θα βοηθήσουν πάρα πολύ σε αυτή την υπόθεση».
Ο Γιώργος Μαύρος, εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο Νομό Μεσσηνίας είπε ότι «είναι πραγματικά πολύ αξιόλογη αυτή η προσπάθεια που γίνεται από τη WWF και ως Λέσχη Αρχιμαγείρων έχουμε ξανασυνεργασθεί σε άλλες περιοχές, σε παρόμοια δράση. Ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος την Παρασκευή. Θα εξηγήσουμε το λόγο για τον οποίον πρέπει να τρώμε εποχικά προϊόντα, όσον αφορά στο περιβάλλον και τη δική μας υγεία».

Έκθεση WWF Ελλάς: 8 και 9 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33), σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ WWF ΕΛΛΑΣ

Στόχος της πανελλήνιας εκστρατείας του WWF Ελλάς, «Υγιή Παιδιά, Υγιής Πλανήτης» είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και να αντιληφθούμε με βιωματικό τρόπο ότι οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν τόσο την υγεία μας όσο και την προστασία του πλανήτη. Το «μενού» της νέας αυτής εκστρατείας περιλαμβάνει: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού, τη νέα ιστοσελίδα του WWF για τη διατροφή www.wwf.gr/food, μία κινητή διαδραστική έκθεση και μία σειρά εκπαιδευτικών animations.
Μεγάλος δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.