Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στη Μεσσηνία

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι Δήμοι Καλαμάτας και Τριφυλίας Μεσσηνίας, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕ.ΘΕ.Α ΚΥΤΤΑΡΟ» και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΚΕ.ΠΕ.Π.Ψ.Υ.» Μεσσηνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 25.6.2019, το Σάββατο 29.06.2019 και χθες 30.6.2019 στην Καλαμάτα και τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας ομιλία και αθλητικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, την 25.6.2019, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, με ομιλητές τον Αστυνόμο Α΄ Αναστάσιο Δεληγιάννη Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, την κα. Ιωάννα Τσουράπα, υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ – ΚΥΤΤΑΡΟ- ΟΞΥΓΟΝΟ και την κα. Ελένη Βλαχάβα, ψυχολόγο, επιστημονικό στέλεχος του ΚΕ.ΠΕ.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας, για το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθη ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής αλλά και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και το ΚΕ.ΘΕ.Α – ΚΥΤΤΑΡΟ, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, χθες 30.6.2019, διοργάνωσε αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, ενώ προχθές (29.6.2019), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα παίζοντας με ομάδα του ΚΕ.ΘΕ.Α – ΚΥΤΤΑΡΟ.

Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της πρόληψης των εξαρτήσεων, συμμετείχε στις παραπάνω διοργανώσεις, με στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση των πολιτών, προκειμένου η αντιμετώπισή των εξαρτήσεων να γίνει καθημερινή υπόθεση όλων μας.