Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Με Μεσσηνιακή θετική προέκταση η αύξηση από τα 120 στα 370 εκατ. ευρώ σε Δράση του ΥΠΑΑΤ

Την αύξηση από τα 120 στα 370 εκατομμύρια ευρώ στη Δράση 4.2.1. αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την εξέλιξη αυτή να ικανοποιεί και αιτήματα στην περιοχή των Γαργαλιάνων. Όπως μάλιστα σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων:

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΡΑΣΗ 4.2.1. (Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων )

Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατάφερε να εξασφαλίσει τη γενναία αύξηση του προϋπολογισμού για τη Δράση 4.2.1. εκτοξεύοντας το διαθέσιμο ποσό από 120 εκατομμύρια στα 370 εκατομμύρια. Στόχος να ενταχθούν σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερες επενδυτικές προτάσεις.
Η στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και την εξωστρέφεια των αγροτικών μας προϊόντων.
Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα ότι στην περιοχή των Γαργαλιάνων εντάχθηκαν 3 επενδυτικά σχέδια με ύψος επιχορήγησης άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Με δεδομένο ότι η Δράση αφορά την έκθλιψη, αποθήκευση, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου, θεωρούμε πολύ θετικές αυτές τις εξελίξεις, καθώς αφορούν το πιο σημαντικό τοπικό μας προϊόν, και μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.