Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Με ξεχωριστές προτάσεις ο Γιώργος Μακρής για τη… σελίδα που ανοίγει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διεργασίες (video)

Με άκρως χαρακτηριστικό τρόπο περιέγραψε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον βηματισμό του για την επόμενη μέρα, μετά την ολοκλήρωση των εσωτερικών διεργασιών, ο Γιώργος Μακρής. Ο δικηγόρος που εξελέγη πρόσφατα μέλος, στις εσωτερικές διεργασίες για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Μεσσηνία, μίλησε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμόσει έναν «Κλεισθένη» και εσωκομματικά, δηλαδή, «να εφαρμόσει το μοντέλο ενός σύγχρονου, Αριστερού, Δημοκρατικού κόμματος, το οποίο θα καταστήσει ξανά, ελκυστική την πολιτική στους πολίτες». Ο κ. Μακρής τόνισε πως οι ευθύνες για την απογοήτευση των πολιτών, αναλογούν στην κυβέρνηση, τόσο από την πολιτική που ακολουθεί, όσο και για το… αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που καλλιέργησε.

Ο Γιώργος Μακρής, φέρεται να είναι ένας από τους επικρατέστερους για τη θέση του συντονιστή, ωστόσο αρκέστηκε να απαντήσει πως ελπίδα όλων των μελών είναι να φτάσουν συναινετικά στην καλύτερη δυνατή λύση, ενώ στάθηκε στη δύσκολη λόγω των συνθηκών διαδικασία και σε όσα πρέπει να γίνουν στο κόμμα, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικοί μεταξύ άλλων, ήταν οι σχολιασμοί του και στα τελευταία επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τις διαστάσεις που έλαβαν και σε πολιτικό επίπεδο. Αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον τραυματισμό του αστυνομικού, αλλά και του συμπολίτη μας την Κυριακή, στάθηκε στην ανάγκη να επικρατήσει ψυχραιμία και να πέσουν οι τόνοι. «Την Κυριακή μετά τα πρώτα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη που δυστυχώς σε έναν βαθμό προκλήθηκαν και από την Ελληνική Αστυνομία, περίμενα να κάνει μια δήλωση ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος επέλεξε να παρέμβει χθες», σημείωσε μεταξύ άλλων με νόημα, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Γιώργος Μακρής.