TOP

Με τον Β. Κοσμόπουλο συντάσσονται οι Μπρεδήμας, Χριστόπουλος

Με δελτίο τύπου γνωστοποιεί την απόφασή του να πορευτεί με τον Βασίλη Κοσμόπουλο ο συνδυασμός “Αλλαγή για το δήμο της Καλαμάτας”. Σε αυτό το οποίο και υπογράφουν οι Θ. Μπρεδήμας και Γ. Χριστόπουλος σημειώνεται:

Με διάλογο, σύνθεση και συνεργασία διαμορφώνουμε νέα  κοινωνική πλειοψηφία στο Δήμο Καλαμάτας

Οι δύσκολοι καιροί  που διανύουμε και το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την  αυτοδιοίκηση,  επιτάσσουν σύνθεση και συνεργασία, μακριά   από αντιλήψεις μονοκρατορίας.  Απαιτείται ιεράρχηση των αναγκών  και καθορισμός προτεραιοτήτων.

Με προηγούμενη ανακοίνωσή μας παραθέσαμε απολογιστικά στοιχεία από   τη θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπου προσπαθήσαμε να καταστήσουμε μέσα κι έξω από αυτό το λόγο άξιο και τη θεωρία πράξη, δεσμευτήκαμε ότι εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών θα καταθέσουμε  την πρότασή μας με μοναδικό γνώμονα την υπηρέτηση των συμφερόντων  του δήμου και των δημοτών μας.

Έτσισήμερα προτείνουμε σεδημόσια συζήτηση:

1Ο+ 1 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

10

1)Ευρωπαϊκή Προοπτική. Καθορισμός συγκεκριμένης αναπτυξιακής φυσιογνωμίας.

Βασική προτεραιότητα μας  η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Καλαμάτας, η ένταξή της στα δίκτυα πρωτοπόρων και καινοτόμων πόλεων(αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, ενεργειακά, με έμφαση την αξιοποίηση της΄΄έξυπνης΄΄τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών ) στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης συνολικής αναπτυξιακής πρότασης που ταιριάζει στη φυσιογνωμία του Δήμου  και πάνω  να ‘’χτίζουμε΄΄ τις  δράσεις μας , τις υποδομές, αποφεύγοντας τις αποσπασματικές και ατελέσφορες παρεμβάσεις του΄΄ράβε-ξήλωνε΄΄.Αξιοποίηση και  έντιμη διαχείριση  και του τελευταίου Ευρώ.

2)Ισόρροπη ανάπτυξη  των γειτονιών της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.- Εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και προστασίας  της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων.

Να εγγυηθούμε το δικαίωμα στην ευπρέπεια των κοινόχρηστων χώρων, στις υποδομές και στην ασφάλεια για κάθε γειτονιά της Καλαμάτας , να διασφαλίσουμε ότι καμία γειτονιά δεν θα μένει πια πίσω. Τα Δημοτικά Διαμερίσματα Άριος,  Θουρίας, Αρφαρών να αναδειχτούν με κατάλληλες πρωτοβουλίες τόποι δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων στον πρωτογενή τομέα, ΤΟΠΟΙ ΖΩΗΣ νέων κατοίκων  με τη δημιουργία υποδομών σε παιδικούς σταθμούς, εκπαίδευση κ.λ.π.  Ο Ταΰγετος και ο ορεινός όγκος να αποτελέσουν συγκριτικό μας πλεονέκτημα όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

3)Νέα Κυκλοφοριακή κουλτούρα – Πολεοδομική Ανασυγκρότηση -Ανάπτυξημε Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η ανάγκη συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης, με κουλτούρα ΄΄κυκλοφορώ άνετα, χωρίς άγχος, στην πόλη μου΄΄ είναι επιβεβλημένη, με επανεξέταση της πρότασης  λειτουργίας τραμ, με ευέλικτη χρήση των ποδήλατων. Ανάληψη αποφάσεων στον πολεοδομικό σχεδιασμό. Να προχωρήσουμε σε λύσεις σε   Βέργα και  Ασπρόχωμα, η καθυστέρηση υποβαθμίζει αυτές τις περιοχές και δημιουργεί  αδιέξοδα.(Διανοίξεις οδών,  άμεσα της οδού Κρήτης, κλπ) . Ανάδειξη του δήμου μας σε  πρότυπο ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, με ενεργούς συμμέτοχους πολίτες στην κομποστοποίηση και στη διαλογή απορριμμάτων στη πηγή.

4)Ανάδειξη Πολιτισμικού – Πολιτιστικού- Αθλητικού  κεκτημένου. Η Εκπαίδευση αναπόσπαστο κομμάτι  της τοπικής μας κοινωνίας.

Με τολμηρές πρωτοβουλίες, με κοστολογημένο πρόγραμμα, στηρίζουμε τα κεκτημένα, αξιοποιούμε τις  υπάρχουσες υποδομές και δράσεις ( ΦΑΡΙΣ-Μέγαρο χορού-αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ), προχωρούμε σε απλές κινήσεις όπως η διάθεση των  σχολικών μονάδων,  στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά και ανάδειξή τους σε ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.  Εν όψει του εμβληματικού έτους 2021 επιβάλλεται ομοψυχία και συναίνεση για τον εορτασμό των 200 ετών και την ανάδειξη του βαθύτερου νοήματος της Ελληνικής Επανάστασης και το σημαντικό ρόλο της Καλαμάτας. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε νέες σύγχρονες υποδομές στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.                                                                                                                                                                        Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ να αποτελούν  αναπόσπαστα κομμάτια στο πολύχρωμο παζλ της πόλης, ζωντανοί οργανισμοί  που αλληλοεπιδρούν και συν διαμορφώνουν το μέλλον της.

5)Ενιαία ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.

Η υπέρ δραστηριοποίηση και πολλές φορές  άναρχη ανάπτυξη της ανατολικής παραλίας έχει αρχίσει  να δείχνει σημάδια κορεσμού,  η πόλη πρέπει να στραφεί δυτικά με σχέδιο  αξιοποίησης του συνόλου της παραλιακής ζώνης.

6)Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Νέων.

Πέρα από την αυτονόητη βοήθεια της νεανικής επιχειρηματικότητας σε ενημέρωση και όπου εμπλέκεται ο δήμος σε εξάλειψη  της γραφειοκρατίας.Οφείλουμε έμπρακτα να την αποδείξουμε και  μεαπαλλαγή των  δημοτικών τελών για χρονικό διάστημα 3 ετών στους   νέους επιχειρηματίες έως 35 ετών.

7)Ανάπτυξη ΟΛΩΝ των μορφών τουρισμού.

Αρμονική συνύπαρξη επισκεπτών, κατοίκων  πολιτιστικής κληρονομιάς, σύγχρονων υποδομών, επιχειρηματικότητας χωρίς ΄΄αρπακτές΄΄ και αμφιλεγόμενες δράσεις στο όνομα  δήθεν αύξησης επισκεψιμότητας.Προβάλλουμε το μνημειακό μας πλούτο,τους   ιστορικούς   Ι. Ναούς και Ι. Μονές  της περιοχής μας. Διάχυση  των οικονομικών-κοινωνικών ωφελειών του τουρισμούστο σύνολο των κατοίκων.

6)Κοινωνική Αλληλεγγύη. Πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο  με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων.

9)Αυτοκινητόδρομος και  περιμετρικός.

Με αυτά τα 2 έργα ο Δήμος αλλάζει,χρειάζονται στοχευμένες κινήσεις προκειμένου να μας προσδώσουν επιπλέον οφέλη –υπεραξία.Υπάρχει  άμεση ανάγκη εκτέλεσης έργων σε δρόμους πρόσβασης των   δημ. διαμ. Θουρίας, Άριος  και Αρφαρών. Οι περιβαλλοντικές αλλαγές που έφεραν αυτά τα έργα χρήζουν αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων.

10)Ποταμοί Ζωής:Τα 3 ποτάμια ( Νέδοντας- Άρις- Πάμισος) να γίνουν ΜΟΧΛΟΙ ΖΩΗΣ, προοπτικής, δράσεων αναψυχής, ‘’προστάτες΄΄ του Δήμου μας  με  έργα υποδομών, με αντιπλημμυρικά  έργα θωράκισης της πόλης. Να σταματήσουν να είναι λεκάνες απορροής αποβλήτων και ανοικτές χωματερές.+11)Όλα τα παραπάνω για να πραγματοποιηθούν απαιτείταισυνεργασία γενεών , συνύπαρξηπείρας και ορμής ενεργοποίηση του συνόλου των επιστημονικών, επαγγελματικών δυνάμεων ,συμμετοχή των ανθρώπων του πνεύματος,  της νέας γενιάς , του πολιτισμού  του αθλητισμού,της εργασίας στη διαμόρφωση μιας πόλης που εμπνέει, που πρωταγωνιστεί σε καινοτομίες, που γίνεται επιλογή για ΠΟΛΗ  ΖΩΗΣ  των νέων ανθρώπων.

Αυτές τις προτεραιότητες συζητήσαμε με τους πολίτες που διαχρονικά στάθηκαν δίπλα μας σε δύσκολα,για την παράταξη,χρόνια και συναποφασίσαμε πως με ενότητα  και σχέδιο μπορούν να υπηρετηθούν καλύτερα από τον Πολυσυλλεκτικό και Αδέσμευτο Συνδυασμό «Καλαμάτα Μπροστά»,με υποψήφιο  Δήμαρχο Καλαμάτας τον Βασίλη Κοσμόπουλο, γνώστη των αναγκών του Δήμου, άνθρωπο με ευαισθησίες αλλά και με τεχνοκρατική επιστημονική επάρκεια  και  αυτοδιοικητική πείρα.

Είναι η ώρα να δημιουργηθεί μια Νέα  Κοινωνική Πλειοψηφία με τους δημότες συμμέτοχους όπου θα κυριαρχούν  η θέση,  η νηφαλιότητα , ο διάλογος , η  σύνθεση, η αποτελεσματικότητα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας λοιπόν και απευθυνόμαστε ευπρόσωπα σε όλες τις δημότισσες και  όλους τους δημότες  ζητώντας τη στήριξη και συμμετοχή τους στο Συνδυασμό που έχει τη δυνατότητα αποτελεσματικά να υπηρετήσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των δημοτών.

Θεωρούμε πως η εποχή απαιτεί άλλο βηματισμό και αυτήν την αλλαγή μπορεί να κάνει πράξη η ομάδα του συνδυασμού«Καλαμάτα Μπροστά», με επικεφαλής και υποψήφιο  Δήμαρχο  Καλαμάτας,τον Βασίλη Κοσμόπουλο.

Ευχόμαστε καλό αγώνα σε όλους τους συνδυασμούς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Καλαμάτα, 12/3/2019

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

Θεόδωρος Π.  Μπρεδήμας

Γιάννης Α. Χριστόπουλος