Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Μητσοτάκης για την παραλαβή Airbus της Aegean: “Φωτεινή μέρα για την πατρίδα”

“Σας καλώ να πάρετε μέρος στη μεγάλη επανεκκίνηση της χώρας. Να επενδύσετε στην Πατρίδα μας. Να εμπιστευθείτε τους Έλληνες εργαζόμενους. Θα βγείτε κερδισμένοι εσείς, θα βγει νικήτρια η Πατρίδα”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στο χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής των πρώτων τριών νέων αεροσκαφών από συνολικά 46 Airbus της Aegean.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία φωτεινή ημέρα για την Πατρίδα μας την εθνική οικονομία και τον κόσμο των επιχειρήσεων. “Μία ελληνική εταιρεία προχωρά στη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών και σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα.

Πρόκειται για μία παραγγελία σε μέγεθος ανάλογη με εκείνων των κολοσσών του κλάδου. Οφείλω μία ξεχωριστή αναφορά στο Θεόδωρο Βασιλάκη που δεν είναι πια μαζί μας. Θα ήταν υπερήφανος για τα νέα αποκτήματα της εταιρείας καθώς εκείνος την οραματίστηκε εκείνος την ίδρυσε εκείνος πρώτος σχεδίασε την επιτυχημένη της πορεία”, σημείωσε ο πρωθυπουργός. “Για εννέα συνεχόμενα χρόνια η Aegean ανακηρύσσεται ως η καλύτερη περιφερειακή εταιρεία της Ευρώπης.

Την εμπιστεύονται 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Οκτώμισι εκατομμύρια ξένοι επιβάτες. 141 εκατομμύρια επιβάτες την έχουν επιλέξει αυτά τα χρόνια και έχει καταστεί στην πράξη ο εθνικός μας αερομεταφορέας. Η παρουσία μου εδώ είναι και πολιτική και σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση μας τις επενδύσεις καθώς σε αυτές υστερούμε ακόμα κατά οκτώ μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δηλώνει το ενδιαφέρον μας για νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και υπογραμμίζει τη σημασία στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και των ασφαλιστικών ταμείων”, συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι κυβέρνηση και σωστή επιχειρηματικότητα συναντώνται στο ίδιο κοινωνικό μήκος κύματος.

“Παράγοντας νέο πλούτο η δεύτερη επιτρέπει στην πρώτη να το διανείμει δίκαια προς όφελος όλων. Πέρσι Aegean και Olympic Air μετέφεραν ένα εκατομμύριο περισσότερους επιβάτες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Πρόκειται για μία τεράστια συμβολή στον τουρισμό και στην οικονομία Αλλά και στη συνολική επικοινωνία και συνοχή. Είναι μία προσφορά με ευρύτερες θετικές συνέπειες”, επεσήμανε. “Θέλω να χαιρετίσω το γεγονός ότι αν και ο συγκεκριμένος κλάδος χαρακτηρίζεται από μεγάλη εποχικότητα, το 90% των εργαζομένων της Aegean απασχολούνται και τους χειμερινούς μήνες. Περισσότεροι από τους μισούς είναι κάτω των 35 ετών και 600 από αυτούς συμμετέχουν στα κέρδη της εταιρείας με τη μορφή μπόνους. Η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της στον παγκόσμιο τουρισμό”, πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση:

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση:

ΠΗΓΗ Capital