Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Μητσοτάκης: Μεταξύ της αλήθειας και της ψεύτικης ελπίδας επιλέγω το πρώτο

«Το όραμά μου είναι η Ελλάδα να ξαναπατήσει στα πόδια της. Να γίνει μια κοινωνία με ευημερία, ασφάλεια, δικαιοσύνη, με ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα και λειτουργικό Κράτος». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στη Θεσσαλονίκη.

«Έχω», είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «μια υποχρέωση να είμαι πολύ συγκεκριμένος και τεκμηριωμένος στον προγραμματικό μου λόγο. Να μην υπόσχομαι πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Για αυτό το λόγο, επενδύουμε τόσο χρόνο και τόση προσπάθεια για να συζητάμε με τους καθ’ ύλην αρμόδιους και γνώστες των αντικειμένων για να μπορούμε κι εμείς να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας… Μεταξύ της αλήθειας – όσο σκληρή κι αν είναι – και της ψεύτικης ελπίδας, επιλέγω πάντα το πρώτο. Πιστεύω ότι αυτό ζητούν οι πολίτες από εμάς. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όχι μόνο μέχρι την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης αλλά, κυρίως, μετά». 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «πάντα θα υπάρχει μια – σε κάποιο βαθμό δικαιολογημένη – καχυποψία από τους πολίτες. Και αυτό γιατί έχουν καεί από το χυλό και τώρα φυσούν και το γιαούρτι» και πρόσθεσε: «Το βάρος της ευθύνης πέφτει στην επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να υλοποιήσει αυτά που έχει πει. Να δείξει ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος διακυβέρνησης, που δίνει έμφαση στην τεχνοκρατική επάρκεια… Η πολιτική είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση. Πρέπει κανείς να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις. Να ζυγίζει τα πραγματικά δεδομένα με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και τη σοβαρότητα». 

«Οφείλουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τον πολίτη και, κυρίως, τον αδύναμο πολίτη. Αυτός μας χρειάζεται περισσότερο. Σε αυτόν θα δώσουμε κι εμείς τη μεγαλύτερη μας έμφαση».

in.gr