Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

ΝΔ: 35 ακόμη νέα πρόσωπα – και Πελοποννήσιοι – από το Μητρώο Στελεχών

Η πρώτη εκατοντάδα νέων στελεχών που έχουν αναδειχτεί από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχώνσυμπληρώθηκε με την τρίτη φουρνιά 35 ακόμα προσώπων που προστίθεται στις δύο πρώτες φουρνιές (50 και 15 αντίστοιχα) στελεχών που ανέδειξε η πρωτοβουλία αυτή του κ. Μητσοτάκη υπό την αιγίδα της Ρεβέκκας Πιτσίκα.

Για ακόμα μια φορά τα βιογραφικά των επιτυχόντων της διαδικασίας ανάδειξης στελεχών από το γαλάζιο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών ξεχωρίζουν για τις σπουδές τους σε ανώτατο επίπεδο, πάρα πολλοί είναι κάτοχοι διδακτορικού, με ξένες γλώσσες, σπουδές στο εξωτερικό και καριέρα σε διευθυντικές και άλλες θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα και σε επιχειρήσεις, κατά τεκμήριο νεαρής και γενικά παραγωγικής ηλικίας.

Οι τελευταίοι σ’ αυτή τη φάση 35 που πέρασαν τη δοκιμασία και αναδείχτηκαν για να περάσουν στη δουλειά των γραμματειών, των τομέων και άλλων δομών της ΝΔ ανάλογα με το εμπειροτεχνικό τους υπόβαθρο και τα ενδιαφέροντά τους είναι οι εξής:

Δέσποινα Μπαλοθιάρη ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου στην Ιεράπετρα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1982

Θωμαϊς Οικονόμου Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, Πλαστικός χειρουργός με σπουδές στο εξωτερικό

Διαμαντής Γκολιδάκης Γεννήθηκε το  1977,μεγάλωσε και κατοικεί στην Καλαμαριά.  Γιατρός, ενεργό μέλος διάφορων κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων .

Χρήστος Λιάπης Γεννήθηκε  το 1979 στα Τρίκαλα. Είναι Ψυχίατρος – Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έχει συμμετάσχει στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Τανζανία.

Κωνσταντίνος Ντούνας Γεννήθηκε  το 1979 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Μαθηματικός –χρηματοοικονομικός αναλυτής. Έχει δουλέψει στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό κλάδο. Γιάννης Γιαννακάκης Γεννήθηκε  στη Ρόδο το 1965. Γιατρός, έχει, διατελέσει δημοτικός και σύμβουλος Ιωαννίνων και περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου.

Αθηνά Σιαφαρίκα Γεννήθηκε  το 1988 και μεγάλωσε στον Τύρναβο. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εργάζεται ως δικηγόρος σε μεγάλη δικηγορική εταιρία στο Μαρούσι.

Μαρία Τσιακίρογλου Γεννήθηκε  το 1986 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και από το 2010 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση στην Ξάνθη. Είναι Πρόεδρος στο Σωματείο Εστιατόρων Νομού Ξάνθης και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ξάνθης, αντιπρόσωπος στο ΓΣ της ΓΣΕΒΕΕ.

Μανώλης Τσαλαμανιός Γεννήθηκε  τo 1965. Παιδοψυχίατρος με εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, σε Μ.Κ.Ο και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει πάρει τον βαθμό του Διευθυντή Ε.Σ.Υ και έχει διατελέσει  Αντιπρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής   Εταιρείας  Ελλάδος, την περίοδο 2011-13.

Φανή Πατρή Γεννήθηκε  στην Κατερίνη το 1977. Γιατρός, εργάζεται στο ΕΣΥ, (ΚΥ Λιτοχώρου-ΠΕΔΥ Κατερίνης)

Νίκος Γαβαλάς Γεννήθηκε  το 1974 . Γιατρός με μελέτες, έρευνα και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.  Έχει σημαντική βιβλιογραφική παρουσία και είναι μέλος διεθνών επαγγελματικών συλλόγων.

Σοφία Νικολάου Γεννήθηκε  το 1979 στη Χαλκίδα. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004. Είναι διαχειρίστρια και εταίρος της δικηγορικής εταιρείας ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Είναι εκδότρια της εβδομαδιαίας πανελλαδικής εφημερίδας «η Είδηση» και 2 ενθέτων «Euroview» και «Παραδικαστικά», το 2016.  Είναι Ενεργό μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Ο.Α.Α)

Κωνσταντίνος Ευθυμίου Γεννήθηκε  το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκε με πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας, ενώ έχει ιδρύσει και διοικεί 2 επιχειρήσεις ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών. Διετέλεσε – μεταξύ άλλων – Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης την περίοδο 2004-2006, μέλος της Ομάδας Διαπραγμάτευσης του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, , μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ και Επιστημονικός Συνεργάτης του Προέδρου της ad hoc Επιτροπής Ενέργειας & Περιβάλλοντος της Ευρω – Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Έχει ιδρύσει  και αναπτύσσει τις διεθνείς start-up πλατφόρμες “world4biz.com” και “in4capital.com”

Δημήτρης Αναστασόπουλος Γεννήθηκε  στην Καλαμάτα Μεσσηνίας το 1975. Σπούδασε στη Νομικά στη Ρουμανία και έκανε διδακτορικό με αντικείμενο την ιατροδικαστική στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δικηγόρος από το 2001, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  της Ένωσης Ελλήνων Νομικών, της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος Γεννήθηκε  το 1983 στην Πάτρα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Α/θμια εκπαίδευση. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων  πρόεδρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού Συλλόγου Αετός Πατρών, και  Αντιπρόεδρος των Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας.

Δημήτρης Λούμπας Γεννήθηκε  το 1981 και ζει στην Κόρινθο.  Εκπαιδευτικός, μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στις Δομές Υποδοχής παιδιών Μεταναστών (ΔΥΕΠ)

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ Γεννήθηκε  το 1977 στην Αλεξανδρούπολη. Επιχειρηματίας, διευθύνει τις επιχειρήσεις INTERBAGNO. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και μέλος της Διοίκησης της ΕΣΕΕ, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για το project Open Mall . Επίσης αποτελεί  μέλος της Γενικής Διοίκησης του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου.

Λεωνίδας Βλαχόπουλος Γεννήθηκε  το 1969 και κατάγεται από το χωριό Μαυρίκι Αιγιαλείας Αχαΐας. Ναυπηγός με μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων, εργάζεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Θεόδωρος Σιδηρόπουλος  Γεννήθηκε  το 1956 στον Αρχάγγελο Νάουσας. Διετέλεσε Αν. Γενικός Διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Στο Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (2004-2007) ήταν Διευθυντής Προγραμματισμού και Υποστήριξης. Διετέλεσε Διευθυντής Οικονομικού στην ΑΣΔΥΣ και στο ΓΕΕΘΑ.

Αντώνης Ασπράς Γεννήθηκε  στη Νέα Υόρκη το 1975. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με ειδίκευση στη στρατηγική και την αναδιοργάνωση εταιρειών και κυρίως του Χρηματοπιστωτικού Τομέα.

Γιάννης Σαμέλης Γεννήθηκε  το 1975 στην Αθήνα και κατοικεί στην Κάντζα Παλλήνης. Είναι Δικηγόρος – Οικονομολόγος, διετέλεσε Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2008-2009). Παναγιώτης Καραχάλιος Γεννήθηκε  το 1969 στην Αθήνα, σπούδασε πληροφορική και φυσικές επιστήμες, διετέλεσε Διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.  σήμερα είναι πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων με εθελοντική δράση παραδίδοντας μαθήματα φυσικής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Κιάτου

Προκόπης Μπίλης Γεννήθηκε  στη Νάουσα  το 1974. Δικηγόρος με γραφείο στη Νάουσα, ενώ παράλληλα είναι εξωτερικός συνεργάτης – νομικός σύμβουλος της ALPHA BANK  Υπήρξε καθηγητής της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας (2005-2012).

Κωνσταντίνος Μουράτης Γεννήθηκε  στην Θεσσαλονίκη το 1989. Οικονομολόγος με  Μεταπτυχιακές σπουδές στην “Υπολογιστική Νοημοσύνη και Ψηφιακά Μέσα”. Είναι επιχειρηματίας με συμμετοχή στην OnarTech L.t.d. και στην Thesan Ventures. Δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος του παραρτήματος της JADE (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νεανικών Επιχειρήσεων) στην Θεσσαλονίκη, ενώ εργάστηκε ως Οικονομικός Σύμβουλος στα Κεντρικά Γραφεία της αντίστοιχης οργάνωσης στις Βρυξέλλες.

Στέλλα Αυγερίκου Γεννήθηκε  το 1967. Ελεύθερη επαγγελματίας-Αρχιτέκτων Μηχανικός  και είναι πιστοποιημένη εκτιμήτρια ακινήτων REV (Expert Valuer in Real Estate Property). Έχει συνεργαστεί με το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε.) και είναι μέλος σε αρχιτεκτονικά συμβούλια και σε επιστημονικές ομάδες εργασίας του ΤΕΕ.

Βασιλική Καλοδήμου Γεννήθηκε  το 1973 στο Ναύπλιο. Έχει σπουδάσει Μοριακή Γενετική και είναι Διευθύντρια στο τμήμα Κυτταρομετρίας Ροής-Έρευνας και Αναγεννητικής Ιατρικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ στην Αθήνα. Επίσης είναι στην συντακτική επιτροπή πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Η βιογραφία της έχει συμπεριληφθεί  στο Who’s Who του κόσμου για τα έτη 2014 και 2015, 2016 & 2017 και φέτος της απονεμήθηκε το βραβείο Who is Who’ (Marquis) 2017 Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award.

Σωτήρης Μποταϊτης Γεννήθηκε  το 1967 στην Κατερίνη. Γιατρός, Καθηγητής Ιατρικής στο Δημοκρίτειο. Από το 2014, είναι  Πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης & Ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών της ΠΕ ΕΒΡΟΥ.

Λάμπρος Καούδης Γεννήθηκε  το 1973 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ελεύθερος επαγγελματίας με οικονομικές σπουδές στο εξωτερικό. Ασχολείται με άντληση και διαχείριση  πόρων .Παρακολουθεί την χρηματοροή  και τα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γιάννης Πρωτογερόπουλος Γεννήθηκε  το 1962 και είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με εξειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ελένη Κασαμπαλίδου Γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Πτολεμαϊδα, πολιτικός μηχανικός.

Ηρακλής Στυλιάρας Γεννήθηκε  το 1974  στην Αθήνα.  Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός.

Νικόλαος Κατσίμπρας Γεννήθηκε  to 1981. Πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Aπό το 2014 διδάσκει ως λέκτορας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και ως επικουρικός βοηθός καθηγητής στο Κέντρο Επίλυσης Συγκρούσεων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.  Την διετία 2015-2017, διετέλεσε Senior Fellow του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.

Μαρία Βουρβουχάκη Γεννήθηκε στην Αθήνα το  1977.  Είναι Γενετίστρια με M.Sc. στη Μοριακή Γενετική. Εργάζεται στη Ζυρίχη σε πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία ως Senior Manager στον τομέα της Καρδιολογίας και Νεφρολογίας.

Γιώργος Σακελλαράκης Γεννήθηκε  το 1977 στην Αθήνα. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 2001 μέχρι και σήμερα σε εταιρείες που εμπορεύονται και διακινούν ιατροτεχνολογικό υλικό στην Ελληνική επικράτεια και κυρίως σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές.

Λίζα Βαρδακάρη Γεννήθηκε  το 1962. Οικονομολόγος με 22χρονη επαγγελματική πορεία στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης και των τραπεζών  σε διευθυντικές θέσεις. Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Κατά την πρόσφατη συνάντησή του με αυτά τα στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι επιδίωξή του είναι «μια ουσιαστική ώσμωση μεταξύ παλιών και καταξιωμένων στελεχών από τη μια και νέων ανθρώπων από την άλλη» και αφού συνομίλησε μαζί τους για τους λόγους που τους ώθησαν να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτή τη διαδικασία ανάδειξης στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση νομιμοποίησης», τονίζοντας ότι σήμερα «τα κόμματα θεωρούνται από την κοινωνία, κλειστοί μηχανισμοί, στους οποίους για να έχει κάποιος πρόσβαση, πρέπει να έχει κάποιου είδους προσωπική γνωριμία. Ήμουν και είμαι αποφασισμένος αυτό να το αλλάξω. Και, αν δύο λέξεις συμβολίζουν τη φιλοσοφία του Μητρώου, αυτές είναι οι λέξεις ευκαιρίες και αξιολόγηση».

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ σε εκείνη τη συνάντηση ακούστηκε και η «ενδεικτική της διάθεσης των συμμετεχόντων φράση» «Αν όχι τώρα που μπορούμε, πότε;».

Μέχρι σήμερα 1500 άτομα έχουν περάσει από τη διαδικασία της αξιολόγησης δίνοντας το βιογραφικό τους στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ, ενώ η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταχωρήσει το βιογραφικό του στην διαδικτυακή πλατφόρμα ananeosi.nd.gr.

Πάντως εκτός όλων των άλλων το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών αναμένεται να αποτελέσει και μια βασική πηγή άντλησης υποψηφίων βουλευτών στο πλαίσιο της ανανέωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι τα πρώτα 100 ονόματα που έχουν δημοσιοποιηθεί θα είναι και ντε φάκτο υποψήφιοι στις γαλάζιες εκλογικές λίστες. news247.gr