Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ν. Ανδρουλάκης: Λάθος η στάση Τσίπρα – Επικοινωνιακά παιχνίδια από την κυβέρνηση (video)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα όποια λάθη στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και για μια σειρά από επικοινωνιακά «παιχνίδια» στα οποία όπως είπε, επιδίδεται…, άσκησε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης φυσικά, δεν άφησε στο… απυρόβλητο και την αξιωματική αντιπολίτευση. «Οι ευθύνες πάντα υπάρχουν όταν κάποιος κυβερνά, το θέμα είναι το αποτέλεσμα και φυσικά η γόνιμη αντιπολίτευση με προτάσεις. Δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση του κ. Τσίπρα με μια ρητορεία απαξιωτική, να σπρώχνει τον κόσμο ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα», είπε, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας πως οι εμβολιασμοί προχωρούν για να ξεστοκάρουμε…. «Δεν έχω δει άλλο ευρωπαίο ηγέτη να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο», επεσήμανε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, εστιάζοντας στην παρουσίαση του ευρωπαϊκή χάρτη  για τις μετακινήσεις, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα έχει… πρασινίσει, ενώ ο συγκεκριμένος χάρτης αφορούσε στη μεταδοτικότητα. «Για τις μετακινήσεις, ο χάρτης είναι κόκκινος», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής και μίλησε και για τα του κόμματός του και το κλίμα που επικρατεί σε εσωκομματικό επίπεδο.

«ΠΑΡΩΝ» ΚΑΙ
ΣΤΑ… ΤΟΥ
ΚΟΜΜΑΤΟΣ

«Εγώ δεν έχω κάνει ανακωχή, γιατί δεν έχω διαπράξει πόλεμο. Με ενδιαφέρει η παράταξή μας να κινηθεί ουσιαστικά και αυτές τις κρίσιμες στιγμές να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση. Το φθινόπωρο στις θεσμικές διαδικασίες θα είμαστε όλοι εκεί να συζητήσουμε, καθώς η δημοκρατική παράταξη πρέπει να παίξει έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε και για την πραγματικά ξεχωριστή εισήγησή του στο Ευρωκοινοβούλιο, σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η οποία πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία.

rescEU: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ
Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

«641 «υπέρ», 44 «κατά», κυρίως από το κόμμα της Λεπέν, δείχνει ό,τι υπήρχε μια τεράστια αποδοχή από όλες τις ιδεολογικές πτέρυγες. Είναι ένας ανθρωπιστικός μηχανισμός. Για παράδειγμα αποφασίστηκε να στείλουμε βοήθεια στην Ινδία όπου περνούν τραγικές στιγμές από την πανδημία, ενώ η Ελλάδα θα… αγοράσει 100% δωρεάν εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, αφού η ενίσχυση αυτή πέρα από την πανδημία, θα αφορά σε φωτιές, πλημμύρες, αλλά και διασυνοριακούς κινδύνους και φυσικές καταστροφές που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα και θα μείνουν…», τόνισε ο ευρωβουλευτής που στάθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως και εκείνο του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».