Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ξεκινά το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού την Παρασκευή 13 Ιουλίου

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ώστε όλα να είναι έτοιμα εγκαίρως για την έναρξη του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, του οποίου η αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018. Την επικείμενη έναρξη του Φεστιβάλ μαρτυρούν οι σημαίες που κυματίζουν στους δρόμους της Καλαμάτας, ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του Μεγάρου, τα όμορφα λουλούδια και το σιντριβάνι στην είσοδό του, οι δεκάδες άνθρωποι που εργάζονται μέσα σ’ αυτό, καθώς και τα παιδιά που ετοιμάζονται επί σκηνής για το σεμινάριο με τίτλο: «Η χαμένη κάλτσα».

DSCN0137 Medium

Στη σχετική παρουσίαση θα συμμετάσχουν περί τα 70 παιδιά της Καλαμάτας, ηλικίας 4 – 16 ετών, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, με ειδική είσοδο 5 ευρώ για τις οικογένειες των παιδιών, όπως ανέφερε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018. «Η παρουσίαση της δουλειάς τους είναι μία παρουσίαση συλλογικότητας και δημιουργικότητας από το σεμινάριο. Δε θα είναι παράσταση, θα είναι παρουσίαση του τι μάθανε στο σεμινάριο αυτές τις 5 ημέρες», προσέθεσε η κυρία Καπετανέα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

DSCN0151 Medium

Ο Π. Νίκας είπε τα εξής: «Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 ξεκινούν οι παραστάσεις του ανανεωμένου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με τη σφραγίδα της Λίντας Καπετανέα. Θα δείτε τη δουλειά ενός ολόκληρου χρόνου – όχι κάποιων εβδομάδων ή λίγων μηνών. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον αγώνα, τον οποίον έχει κάνει η κυρία Καπετανέα όσον αφορά στην αναβάθμιση του Φεστιβάλ.
Από την Παρασκευή που ξεκινάμε, θα έχουμε πολύ κόσμο στην πόλη της Καλαμάτας. Ήδη η διάθεση των εισιτηρίων πηγαίνει καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και αυτό το βλέπετε από τις στήλες του Αθηναϊκού Τύπου, όπου υπάρχουν ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα από τις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες.
Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι αυτή τη μεγάλη εκδήλωση θα αγκαλιάσουν οι Καλαματιανοί. Άλλωστε, έχει ληφθεί πρόνοια ώστε η πόλη να φαίνεται ότι εορτάζει, με τις σημαίες που έχουν τοποθετηθεί στους κόμβους και στους κεντρικούς δρόμους. Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα».

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

DSCN0153 Medium

Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι «την Παρασκευή, μισή ώρα πριν από την έναρξη της πρεμιέρας, θα κάνουμε αποκάλυψη δύο καλλιτεχνικών δημιουργημάτων στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Το ένα είναι αφιερωμένο στο Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και το άλλο στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Είναι οι μεγάλοι χορηγοί και του Φεστιβάλ Χορού, αλλά και όλων των μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε αυτή την πόλη».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Τύπο για τη συμβολή του στην προσπάθεια προβολής του Φεστιβάλ, χωρίς την οποία «δε θα μπορούσαμε να περάσουμε το μήνυμα του Φεστιβάλ, τις προσπάθειες που γίνονται γι’ αυτό το μεγάλο θεσμό, ίσως το σημαντικότερο καλλιτεχνικό θεσμό στην περιφερειακή Ελλάδα, μαζί με την αποφασιστικότητα – και τη δική μας και της πόλης – ώστε αυτός ο θεσμός και να εκσυγχρονίζεται συνεχώς και να ανανεώνεται και να κατέχει πάντοτε τη θέση που του αξίζει και σε επίπεδο Ελλάδος και σε επίπεδο Ευρώπης όσον αφορά στο μοντέρνο χορό».
Στη συνέχεια, μίλησαν η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και η Λίντα Καπετανέα, που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και επεσήμανε ότι ο περφόρμερ Olivier de Sagazan θα δώσει πρόσθετη παράσταση στις 13 του μήνα, καθώς για εκείνην της 14ης Ιουλίου έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια. Τόνισε, ακόμη, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ, αυτό φιλοξενεί μία παράσταση για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για την παράσταση “Cartoon” του Anton Lachky, που θα δοθεί στις 18.7.2018, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – Κεντρική Σκηνή, με ώρα ενάρξεως 20:00.
Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, πρωί και απόγευμα, αλλά και ηλεκτρονικά.