Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ξεχωριστά τα μηνύματα από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης – Που εστίασε ο Στ. Σπαθής για τις αναγκαίες παρεμβάσεις

Την πρόθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος στις επιμελητηριακές εκλογές, ξεκαθάρισε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, ο οποίος επεσήμανε πως από την πρώτη στιγμή της ανάδειξής του, ακολούθησε τον δρόμο της εξωστρέφειας, κλειδώνοντας… συμμαχίες και συνεργασίες με άλλα Επιμελητήρια και φορείς, σε μια προσπάθεια να “ταξιδέψει” όσο πιο μακριά γινόταν, η δυναμική της Κεφαλονιάς και της ευρύτερης περιοχής.
Μιλώντας για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία, γεγονός που δυστυχώς, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο σε πολλές περιοχές, ο κ. Σπαθής περιέγραψε ανάγλυφα την κατάσταση, ειδικά στον τουρισμό και την εστίαση με λίγα μόλις νούμερα. «Ο κορωνοϊός ήταν μια υγειονομική βόμβα! Ο Ιούλιος έκλεισε με πτώση από  90 μέχρι 95% και ο Αύγουστος από 40 μέχρι 60%, ανάλογα με την περιοχή», ανέφερε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως πολλά μεγάλα ξενοδοχεία δεν άνοιξαν καν.
Στο πλαίσιο αυτό, αξιοσημείωτες ήταν οι αναφορές του στην επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων από την πολιτεία, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν βελτιώσεις σε αυτά που έχουν ήδη ληφθεί και φυσικά, να αποφασιστούν περισσότερα για τη συνέχεια.  «Ειδικά στην Κεφαλονιά, πολλές επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές το καλοκαίρι, δεν έχουν ανοίξει ακόμη και το σκέφτονται…», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σημαντικού αυτού Επιμελητηρίου, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο να υπάρξουν «λουκέτα». «Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την εργασία και όχι την ανεργία. Πρέπει να στηρίξει τις εφιστάμενες επιχειρήσεις για να μην προχωρήσουν σε απολύσεις», σημείωσε ο Σταύρος Σπαθής, τονίζοντας πως θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 2 ακόμη χρόνια για να επανέλθουμε στο σημείο που βρισκόμασταν πριν το 2019! Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του και στις επιπτώσεις του «Ιανού», του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που στο ανελέητο πέρασμά του, πρόσφατα, προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στην περιοχή. «Υπάρχουν ακόμη ανοιχτές πληγές. Θέλουμε το κράτος δίπλα μας», δήλωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής.