Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα – Γιατί ζήτησε εκλογές, τι είπε για Τσίπρα

Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τομέα της οικονομίας, της ασφάλειας και της κοινωνικής πολιτικής, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου, αναδεικνύουν το χαρακτήρα δημοψηφίσματος και προάγγελου εθνικών εκλογών που προσδίδει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωκάλπες.

Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να παίρνει λέξη πίσω, από τις καταγγελίες που έκανε για τις σχέσεις του πατέρα του Πρωθυπουργού με την δικτατορία, θέλησε να κλείσει τον κύκλο της αντιπαράθεσης με τον κ. Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο δίνοντας όμως το μήνυμα «καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη».

«Θα ψηφίσουμε το επίδομα που ο ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζει 13η σύνταξη»
Ο κ. Μητσοτάκης, όσον αφορά την οικονομία, δεσμεύτηκε στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ότι αν η κυβέρνηση δεν ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ, για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, ο ίδιος ως Πρωθυπουργός θα νομοθετήσει την κατάργηση του νόμου ΣΥΡΙΖΑ που «ρίχνει» το αφορολόγητο στις 5.700 ευρώ, στερώντας από τους συνταξιούχους μια σύνταξη. Αυτό, τη στιγμή που θα ψηφίσει «το προεκλογικό επίδομα που βαφτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ 13η σύνταξη», καθώς «κάθε οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική για κάποιον που την έχει ανάγκη».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πολιτική που εγκαινίασε η ΝΔ και αποτελεί «ουσιαστική στήριξη για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», όπως είπε.

Πρόσληψη 1.500 αστυνομικών για την ομάδα ΔΕΛΤΑ
Δεσμεύσεις και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, απευθυνόμενος στο προσωπικό της αστυνομίας, ανέλαβε και στα θέματα ασφάλειας. Πέραν της πολιτικής βούλησης για ενίσχυση της ασφάλειας προανήγγειλε την αγορά νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για το σύνολο της αστυνομίας εντός εξαμήνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, την αγορά 1000 περιπολικών εντός ενός έτους και την πρόσληψη 1500 νέων αστυνομικών για την στελέχωση της ομάδας Δέλτα που σκοπεύει να επανασυστήσει και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Δεν θα ανεχθώ άλλη διαστρέβλωση των θέσεών μου από το Μαξίμου»
Έχοντας σχεδόν προβλέψει την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «δεν θα ανεχθώ άλλη διαστρέβλωση θέσεων μου από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επανέλαβε σε αυτό το σημείο, την πάγια θέση του, ότι δεν είναι κοινωνική πολιτική «να εξαρτάς ανθρώπους από επιδόματα» και έκανε ειδική αναφορά στους μακροχρόνια άνεργους, τους νέους συνταξιούχους που έχουν 40% μειωμένη σύνταξη εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου και τους 250 χιλιάδες εξ αυτών που δεν έχουν λάβει ακόμα τη σύνταξη τους.

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί ρητορική Λεπέν»

Παρομοίασε την ρητορική Τσίπρα για την ελίτ και τους πολλούς με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά που «χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική. Όταν ακούω τον κ. Τσίπρα να τα λέει αυτά είναι σαν να ακούω την κ. Λεπέν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ο «ιδιότυπος φασισμός της συμπεριφοράς Πολάκη» με τον οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας, οι προ ημερών αναφορά του στις «κυβερνητικές εξυπηρετήσεις στη ΧΑ» και η ταύτιση τώρα με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά δείχνουν την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντεπιτεθεί στα «ίσα» στον κ. Τσίπρα για την ρητορική που έχει αναπτύξει αποκαλώντας ακροδεξιά τη ΝΔ.

«Δεν είπα κάτι ανακριβές για Τσίπρα, δεν ζητώ συγγνώμη»
Σε επίπεδο προσωπικής κόντρας με τον Αλέξη Τσίπρα, που ξεπερνά την πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε έτοιμος να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. «Αν επανέλθει στον ίσιο δρόμο της πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης τον καλωσορίζω», είπε, ωστόσο έδειξε αποφασισμένος, να απαντά σε κάθε πρόκληση από εδώ και πέρα.

«Δεν θα λαμβάνουν την ευγένεια μου ως αδυναμία», ήταν το μήνυμα προς το Μαξίμου, επιμένοντας, χωρίς να τις επαναλάβει, στις καταγγελίες για τις σχέσεις του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με την δικτατορία, καθώς σε σχετική ερώτηση για το αν ζητά συγνώμη για αυτές, είπε ότι, «Δεν είπα κάτι ανακριβές, άρα δεν βρίσκω το λόγο να ζητήσω συγνώμη».

«Θα απενεργοποιήσουμε τις “βόμβες” Τσίπρα για την επόμενη ημέρα»
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης, εμφανίστηκε προετοιμασμένος για την «συνειδητή προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κάνει τη ζωή μας δύσκολη την επόμενη μέρα», μέσα από μια σειρά αποφάσεων. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ΔΕΗ που η κυβέρνηση έχει φέρει στο όριο της χρεοκοπίας και την αδιαφορία για τη δημιουργία αποθεματικού που θα καλύψει τις ανάγκες του προϋπολογισμού για δικαστικές αποφάσεις που θα δικαιώνουν μερίδα συνταξιούχων για τα αναδρομικά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να απενεργοποιήσουμε όλες αυτές τις βόμβες και να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη».

«Ηρθε σε καρότσα αγροτικού, φεύγει με πούρα σε πολυτελή σκάφη»
Η πεποίθηση του προέδρου της ΝΔ είναι ότι ο «σκαφάτος Τσίπρας», η επιχείρηση «εξαπάτησης των συνταξιούχων», η επιλογή «του αυθεντικού και όχι η απομίμηση» στην μείωση των φόρων και «το μήνυμα πολιτικής αλλαγής που διαπιστώνω στις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα», θα οδηγήσουν σε μια βαριά ήττα της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα.

Ως εκ τούτου είναι φυσιολογικό να ζητά μετά από μια καθαρή πολιτική νίκη της ΝΔ «ο κ. Τσίπρας το βράδυ της 26ης Μαΐου, να ξαναγυρίσει στο Ζάππειο, να παραιτηθεί και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες». Όπως είπε «Ήρθε στην εξουσία σε καρότσα αγροτικού φωνάζοντας go back μαντάμ Mερκελ και φεύγει καπνίζοντας πούρα πάνω σε πολυτελή σκάφη».
Πηγή: iefimerida.gr