Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Ολυμπιακή Ημέρα με τον Αριστόδημο, σήμερα στην παραλία της Μπούκας Μεσσήνης

Σήμερα, ανήμερα της Ολυμπιακής Ημέρας, στις 18.00, οι ιθύνοντες του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Μεσσηνίας “Αριστόδημος” έχουν ετοιμάσει ένα πολύ ιδιαίτερο event.

Στο πλαίσιο της προπόνησης θα υπάρξει ομιλία για την Ολυμπιακή Ημέρα, θα παρθούν φωτογραφίες και βίντεο ενώ θα παρουσιαστεί από τους αθλητές του Αριστόδημου εύρος ασκήσεων και προπόνησης της Ολυμπιακής Πάλης, υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου και έμπειρου προπονητή Γιώργου Ευθυμιάδη.

Η διοίκηση καλεί γονείς και φίλους του αθλητισμού να παρευρεθούν στην παραλία της Μπούκας Μεσσήνης για να δουν από κοντά, και να κρίνουν την προπόνηση της πάλης με οποιαδήποτε άλλη προπόνηση άλλων αθλημάτων.»

Λίγα λόγια για το άθλημα της Πάλης

Οι παλαιστές πέραν του αθλήματος τους, τεχνικές και γυμναστική, θα πρέπει απαραιτήτως για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση να ανοίξουν τη γκάμα των επιλογών τους.

Έτσι θα δούμε συχνά παλαιστές να κολυμπούν, να κάνουν τζόκινγκ, ποδήλατο και άλλες πολλές αεροβικές ασκήσεις που θα βελτιώσουν την φυσικής τους κατάσταση.

Κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, οι παλαιστές χρησιμοποιούν σχεδόν όλο τους το σώμα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να γυμνάζονται ακατάπαυστα. Όσο περισσότερο παλεύουν τόσο πιο πολύ αυξάνεται η καρδιακή αντοχή τους.

Μετά τις προπονήσεις πρέπει απαραιτήτως να ενυδατώνονται και γενικότερα να τρέφονται επαρκώς.

Ένας παλαιστής μπορεί να ξεκινήσει τις προπονήσεις σε πολύ νεαρή ηλικία(4-5 ετών). Ο λόγος είναι πως όσο πιο νωρίς μπουν στην πάλη τόσο πιο εύκολο είναι να βελτιωθούν σε πολλά επίπεδα(πχ. συντονισμός, πειθαρχία).

Στο συγκεκριμένο άθλημα, το κομμάτι της προσωπικότητας του αθλητή είναι μείζονος σημασίας.

Το κεφάλαιο προπονητής και ο ρόλος του.

Ο προπονητής σύμφωνα με τον ρόλο του δασκάλου, πρέπει να διδάξει στους αθλητές τα μυστικά του αθλήματος, τους τρόπους αθλητικής συμπεριφοράς, τις μεθόδους επικοινωνίας και τους τρόπους ψυχολογικής, πνευματικής και σωματικής ετοιμότητας. Η έννοια του προπονώ είναι αλληλένδετη με αυτή του διδάσκω.

Ο προπονητής πέρα από την ιδιότητα του δασκάλου, πρέπει να είναι και καλός ψυχολόγος. Η κατανόηση της προσωπικότητας του κάθε αθλητή, ο επηρεασμός της συμπεριφοράς του, η δυνατότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας και η γνώση του εσωτερικού κόσμου των αθλητών απαιτούν την άμεση χρήση και βοήθεια των ψυχολογικών δεξιοτήτων του προπονητή που θα τον οδηγήσει στην καλύτερη συνεργασία και στη βελτίωση της ατομικής και ομαδικής απόδοσης.

Τέλος η ολυμπιακή πάλη είναι συνυφασμένη της ολυμπιακής και αθλητικής παιδείας από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα .