Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

ΟΦΗ – Αστέρας 0-1: Ο Τζίμας “ντύθηκε” Μπαράλες

Ο Αστέρας έπαιξε στο Γεντί Κουλέ χωρίς τον καλύτερο παίκτη του, τον Μπαράλες, αλλά ο 20χρονος Τζίμας που τον αντικατέστησε σκόραρε στο 15′ και χάρισε το “διπλό” στους Αρκάδες απέναντι στον ΟΦΗ, που ήταν καλύτερος αλλά δεν σκόραρε.

Ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 19η αγωνιστική της Super League Interwetten χάρη σε γκολ του Παναγιώτη Τζίμα στο 15′. Οι Αρκάδες έφτασαν τους 30 βαθμούς, βρίσκονται στο -1 από τον Παναθηναϊκό και έχουν απολογισμό οκτώ νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες. Ο ΟΦΗ είναι ένατος με 19 βαθμούς, με απολογισμό πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δέκα ήττες. Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη για την ομάδα της Τρίπολης στο πρωτάθλημα και αυτό το πρώτο γκολ του Τζίμα στη Super League.

ΤΖΙΜΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Ο Αστέρας κατέβηκε να παίξει με τον ΟΦΗ χωρίς το βαρύ του πυροβολικό, τον Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος σε οκτώ αγώνες κόντρα στην ομάδα του Ηρακλείου της είχε βάλει επτά γκολ. Ο Ράσταβατς χρησιμοποίησε στη θέση του τον 20χρονο Τζίμα, ο οποίος τον αντικατέστησε επάξια στην τρίτη του συμμετοχή για φέτος και στο 15′ ήταν αυτός που έκανε το 0-1, με πλασέ μέσα από την περιοχή, έχοντας πάρει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Βάτερμαν σε σουτ του Φερνάντεθ.

Αυτή ήταν και η μοναδική άξια αναφοράς ευκαιρία των Αρκάδων στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στη συνέχεια περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, ήταν διαρκώς κλεισμένοι στην περιοχή τους, αλλά κατάφεραν να αντέξουν παρά το πρέσινγκ που δέχτηκαν.

Οι Κρητικοί με διπλάσιο ποσοστό στην κατοχή μπάλας έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Η πρώτη στο 24′ με το σουτ του Μεγιάδο, που πέρασε δίπλα από το το αριστερό δοκάρι.

Και η δεύτερη στο 36′ με το φοβερό σουτ του Στάικου έξω από την περιοχή που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Είχε κι άλλες τελικές η ομάδα του Σίμου, αλλά σε αυτές τις δύο ήταν που έφτασε πιο κοντά στο γκολ.

Προσδοκώμενα γκολ

ΟΦΗ OFI 0 1 Asteras Αστέρας Τρίπολης
Σούπερ ΛίγκαΤρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
Συνολική εικόνα
1,48 Συνολική ικανότητα ομάδας στο γκολ

i
0,32
17 Τελικές προσπάθειες 5
5 Τελικές στην εστία 4

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα “έπρεπε” να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕΣΩ VAR

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την εικόνα του πρώτου. Με τον ΟΦΗ να έχει συνεχώς τη μπάλα στα πόδια και τον Αστέρα σε θέση άμυνας. Στο 60′ ο διαιτητής Κουτσιαύτης καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, για μαρκάρισμα του Καπίγια στον Σαρδινέρο. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και τελικά ο Αρτινός ρέφερι πήρε πίσω την απόφαση, καθώς υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ο Σίμος τα έπαιξε όλα για όλα όσο περνούσε η ώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν στο 74′ έβγαλε τον Μεγιάδο και έβαλε τον Ντε Γκούζμαν, ο ΟΦΗ έπαιζε χωρίς αμυντικό μέσο. Ήταν όλοι δημιουργικοί. Ο Τσιλιανίδης που μπήκε στο ματς στο 53′ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για το 1-1. Την πρώτη στο 76′ και τη δεύτερη στο 86′. Στην πρώτη ο Τσιφτσής απέκρουσε, στη δεύτερη το σουτ πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Όσο κι αν προσπάθησε ο ΟΦΗ να ισοφαρίσει, δεν τα κατάφερε. Μέχρι το 90’+5′ ο Τσιφτσής κράτησε την εστία του απαραβίαστη και ο Αστέρας έφυγε με το “διπλό”.

πηγη: sport24