Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται αμείωτος

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 βρεθήκαμε στο Σύνταγμα σε ένα ακόμα  συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Με τα πανό και τις σημαίες μας ανά χείρας και με πατριωτικό ενθουσιασμό, θελήσαμε να διαμαρτυρηθούμε για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, για την παραχώρηση Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, για την παραχάραξη της ιστορίας μας, όπως αυτή προβλέπεται από την κατάπτυστη συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση.

Φτάνοντας στο χώρο της συγκέντρωσης είδαμε πράγματα διαφορετικά από την  προηγούμενη λαοσύναξη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρότερη εξαιτίας κυρίως του αιφνιδιασμού για το θέμα από πλευράς κυβερνήσεως, η οποία την Τρίτη ανακοίνωσε τη συμφωνία και το Σάββατο την συζήταγε στη βουλή, αλλά και του ακατάλληλου της ημέρας, χωρίς όμως να υπολείπεται σε παλμό και πάθος.

Η παρουσία της  αστυνομίας με τις δυνάμεις των ΜΑΤ σε εμφανές θέσεις ήταν έντονη. Τα συνθήματα αλλά και οι διαμαρτυρίες του κόσμου δονούσαν την ατμόσφαιρα και κάποτε θυμωμένες απευθύνονταν σ’ αυτούς που σκέφτηκαν να ξεπουλήσουν τα ιερά και τα όσια, σ’ αυτούς που προσβάλλουν τους ήρωες του Μακεδονικού αγώνα, σ’ αυτούς που θέλουν να χαρίσουν κάτι που δεν τους ανήκει:  την περιουσία όλων των Ελλήνων, την Μακεδονία.

Η χρήση βίας και η ρίψη δακρυγόνων από την πλευρά της αστυνομίας ήταν κάτι που μας προβλημάτισε εντόνως από την στιγμή που δεν υπήρξαν προκλήσεις. Παρατηρήσαμε, βέβαια, κάποιους ελάχιστους νεαρούς με κουκούλες να ρίπτουν πέτρες στα ΜΑΤ και εκείνοι να πετούν τα χημικά σε όλους. Ένας από αυτούς μάλιστα συνελήφθη από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο και παραδόθηκε στην αστυνομία, καθώς είχε ένα σακίδιο γεμάτο πέτρες και ένα ελληνοαραβικό λεξικό μαζί του….

Επισημαίνουμε ιδίως ότι η επέμβαση της αστυνομίας με υπερβολική χρήση δακρυγόνων έγινε τη στιγμή που ο κόσμος άρχισε να πληθαίνει με στόχο την αποτροπή μεγάλου πλήθους διαδηλωτών. Ήδη για το θέμα αυτό υπάρχουν καταγγελίες και όπως μάθαμε 16 δικηγόροι κατέθεσαν στον εισαγγελέα στοιχεία, σειριακούς αριθμούς των Ματατζήδων, που έδρασαν με μένος ενάντια στους Έλληνες τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στο Πισοδένδρι και φυσικά φωτογραφίες και βίντεο με τις πέρα από κάθε φαντασία και νομιμότητα, δράση τους ενάντια σε όσους διαδήλωναν για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Τι κρύβεται, όμως, πίσω από την απαράδεκτη αυτή στάση της αστυνομίας με την υπερβολική και αναίτια χρήση βίας; Η απάντηση είναι η εξής: Να καμφθεί η αντίσταση του λαού. Να φοβηθεί ο κόσμος μπροστά στη δύναμη του κράτους. Να υπερισχύσει η δύναμη του ισχυρού , που ελέγχει την εξουσία. Να περάσει η εφιαλτική για την πατρίδα μας συμφωνία με κάθε μέσο, με οποιοδήποτε κόστος.

Ε, λοιπόν, σας λέμε: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Δεν θα κάμψετε το ηθικό μας. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας. Δεν θα μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι στο ανοσιούργημα που ετοιμάσατε.

Να είστε βέβαιοι ότι εμπνεόμενοι από την αγωνιστικότητα των μαρτύρων του Μακεδονικού αγώνα θα γίνουμε εμείς νέοι σύγχρονοι Μακεδονομάχοι. Θα πολεμήσουμε με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, με όλη την δύναμη της ψυχής μας, με κάθε ικμάδα της δυνάμεώς μας, για το γκρέμισμα αυτής της ντροπιαστικής και επαχθούς συμφωνίας.

Κύριοι βουλευτές εκπροσωπείτε τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν σας έδωσε την εξουσία να πουλήσετε την πατρίδα του. Αν θελήσετε να το κάνετε είστε υποχρεωμένοι να τον ρωτήσετε και να κάνετε δημοψήφισμα. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία, αυτό απαιτούμε από εσάς.

Οι Λάκωνες δεν θα μείνουμε αδρανείς, αδιάφοροι και αμέτοχοι. Θα είμαστε παρόντες με παρεμβάσεις και σε άμεση επαφή με τους Μακεδόνες για δράσεις και ενέργειες που θα συμβάλλουν στην αποτροπή του εγκλήματος της παραχωρήσεως της Μακεδονίας.

Καλούμε όλους τους πατριώτες, έξω από κομματικές παρεμβάσεις, να ενωθούν με τη φωνή μας και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στο σκοπό αυτό.