Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι «επαναστάτες» εκ του ασφαλούς

Γράφει ο Γιώργος Δημητρούλιας, τέως Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

«Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω».

Ο αληθινός άρχοντας δεν πρέπει να κοιτάζει το δικό του συμφέρον αλλά των υπηκόων του.

                                                                 Πλάτων, 427 – 347 π.χ.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Θανάσης Διαμαντόπουλος πρόσφατα έγραψε ότι: «…η σημερινή ΝΔ χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως «πατάει σε τρεις βάρκες»,  πως έχει τρεις – σε κάποιον βαθμό αλληλοεπικαλυπτόμενες βέβαια – ψυχές. […] Η πρώτη […] είναι η σαμαρική. […] Η δεύτερη ψυχή του κόμματος είναι η καραμανλική. […] Τέλος η τρίτη ψυχή του κόμματος είναι η μητσοτακική». Εδώ θα προσέθετα ότι η σαμαρική ψυχή είναι μια τάση πατριωτική και χαρακτηρίζει την παλαιά Ελλάδα του Μοριά και της Ρούμελης με το ασυμβίβαστο και ανυπότακτο πνεύμα που τις διέπει και είναι διαφορετικό από το εμπορικό και συμβιβαστικό πνεύμα των Ελλήνων που λειτουργούσαν μακριά από το εθνικό κέντρο που προσπαθούσε μέχρι το 1922 να τους αγκαλιάσει, όπως αυτό εκφράζεται από το βενιζελικό/μητσοτακικό και καραμανλίδικο/μικρασιατικό πνεύμα.

Μια ομιλία για την Πατρίδα και τους Έλληνες…

Στην πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ,  ο πρώην  πρωθυπουργός Σαμαράς αναφέρθηκε σε καυτά προβλήματα που απασχολούν ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο τα μέλη του κόμματός του. Είπε τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι όπως τα χαρακτηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και όχι μόνον οι δεξιοί. Μίλησε για την πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών ή λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την Πατρίδα μας, για κλειστά κέντρα φιλοξενίας, για την ανάγκη της άμεσης απέλασής τους, για την «ανεύθυνη» ευρω – γραφειοκρατία που έχει «έλλειμμα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης» και «μας κάνει υποδείξεις», την επιθετικότητα της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα, η οποία είναι η βασική υπαίτιος του προβλήματος των λαθρομεταναστών. Για το Μακεδονικό και την «πολύ επιζήμια και απαράδεκτη Συμφωνία» με τους Σκοπιανούς, που «η Ελλάδα έδωσε τα πάντα από την αρχή», τον «αλυτρωτισμό» τους και την ανικανότητα του ΝΑΤΟ στο οποίο έλεγαν κάποιοι ότι άμα μπουν τα Σκόπια θα ‘σταθεροποιηθούν’ και αφού μπήκαν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ άρχισαν οι αμφιβολίες για το ίδιο το ΝΑΤΟ. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αλλά φτάσαμε πια στο σημείο, εμείς οι φιλο-ατλαντιστές, να αναρωτιόμαστε: Το… ίδιο το ΝΑΤΟ, ποιος θα το σταθεροποιήσει;».

…που χάλασε την πολιτική «σούπα» κάποιων!

Κανείς όμως δεν έδωσε προσοχή σε μια φράση με βαρύνουσα σημασία: «Για να ενώσεις τον λαό στο όραμα του καινούριου, πρέπει πριν να του δείξεις, ότι μπορείς να συγκρουστείς με το παλιό». Και πιο είναι το παλιό; Είναι οι πολιτικοί ψεύτες της μαρξιστικής Αριστεράς και δεν αναφέρομαι στην υπογραφή νομιμοφροσύνης που έβαλε το 1974 ο Χαρίλαος Φλωράκης, ότι δηλαδή δεν θα ανατρέψει το κοινοβουλευτικό καθεστώς, μόλις τους νομιμοποίησε ο Καραμανλής και έτσι  πούλησαν τους αγώνες των Ελλήνων κομμουνιστών μαχητών της ιδεολογίας τους και ξέχασαν την επανάσταση στην Μεταπολίτευση όταν συμβιβάστηκαν με το σύστημα.

Αναφέρομαι στα «φρέσκα κουλούρια» του ΣΥΡΙΖΑ που ξεχνά την συνεργασία του με το αδελφό κόμμα της Λεπέν στην Ευρώπη, τους ΑΝΕΛ του Καμένου, την συνεργασία με τους παλαιοπασόκους σαν την Δούρου που πήρε τα πρώτα της πολιτικά μαθήματα στο γραφείο του παρ’ ολίγον πρωθυπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και την πρόσφατη στελέχωση της κεντρικής του επιτροπής από την ανθρωπογεωγραφία του παπανδρεϊκού και σημιτικού ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας την δοκιμασμένη παλιά πράσινη συνταγή της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Σαμαράς στην ομιλία του στηλίτευσε τα «τάγματα εφόδου» ή αλλιώς τους ροπαλοφόρους της Αριστεράς, την πολιτική των ανοικτών συνόρων, την κατασκευή σκευωριών, την εχθρότητα απέναντι στον ανταγωνισμό, την υπερφορολόγηση και τον λαϊκισμό που είναι ταυτόσημος της δημαγωγίας και όχι της λαϊκότητας που είναι μια όψη της τοπικής ταυτότητας.

Ο συντοπίτης μου και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Χαρίτσης ρωτά: «για το αν συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την  τοποθέτηση Σαμαρά περί λαθροεποικισμού και πάση θυσία αποδέσμευση από την Συμφωνία των Πρεσπών». Θα του απαντούσα ότι και αν δεν συμφωνεί με τα παραπάνω ο κύριος Μητσοτάκης, συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και αυτό θα αποτυπωθεί στις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η διευθύντρια της Vogue, η μεγαλύτερη influencer του κόσμου Άννα Γουίντουρ, η οποία έχει 127 εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν μπορείς να ηγηθείς με το να βρίσκεσαι κάπου στη μέση, πρέπει να εκφράσεις την άποψή σου».