Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ο Βαλεντίνο Ρόσι ‘έκλεψε’ το θάνατο -και ο Ζάρκο γλίτωσε τη φυλακή

Στον 8ο γύρο του αγώνα του MotoGP, στο Red Bull Ring, ο Γιόχαν Ζάρκο φρέναρε, για να μην τον περάσει ο Μορμπιντέλι και λίγο έλειψε να σκοτώσει τον Βαλεντίνο Ρόσι, ενώ απειλήθηκε η ζωή και άλλων δυο αναβατών.

Oι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Moto2 προηγούνται αυτών του MotoGP. Δες λοιπόν, τι έγινε την Κυριακή 16/8, στο Red Bull Ring της Αυστρίας, στον τρίτο γύρο του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος των μηχανών -ανήμερα της δημοσίευσης της ιστορίας του Μικ Ντούχαν, οδηγού που επέλεξε το πρωτάθλημα από το πόδι του. Ξεκάθαρα δεν θα το πάρω πάνω μου. Απλά το αναφέρω. Ας περάσω στο θέμα μας.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ένεα Μπαστιανίνι έχασε τον έλεγχο της μηχανής, όπως έμπαινε στην Turn 1, με την Kalex να μένει στη μέση της πίστας, ενώ εκείνος σηκώθηκε και απομακρύνθηκε. Αρκετοί οδηγοί κατάφεραν να την αποφύγουν. Όχι όμως, ο Χαφίζ Σιαρίν που έπεσε ακριβώς επάνω στην πεσμένη μηχανή, ‘πέταξε’, προσγειώθηκε στην πίστα και τα κομμάτια των δυο δίτροχων άρχισαν να ‘πετούν’ και αυτά προς πάσα κατεύθυνση. Οι σχολιαστές είπαν πως αν ο Σιαρίν είχε δει το ατύχημα, δεν θα πήγαινε αριστερά, αλλά δεξιά και θα απέφευγε το κακό. Κάπου εκεί βγήκε η κόκκινη σημαία. Εκ των τεσσάρων που ενεπλάκησαν, ο Σιαρίν πήγε για αχτινογραφίες -για παν ενδεχόμενο. Το μόνο που είχε ήταν μώλωπας στη λεκάνη. Ο 26χρονος οδηγός από τη Μαλαισία, ομολόγησε πως στάθηκε τυχερός. “Ήταν δυνατή πτώση. Ένιωσα πόνο στα πόδια και στο γοφό, σαν να είχα ‘σπάσει’ τα άκρα μου. Μετά επιβεβαιώσαμε πως δεν υπάρχουν κατάγματα. Θα προσπαθήσω να επιστρέψω την ερχόμενη εβδομάδα“.

πηγή: news247.gr