Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ο Ηλίας του …δεκάτου έκτου!!!

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

(Καθημερινή στήλη για την Τοπική αυτοδιοίκηση)

Ο Ηλίας του …δεκάτου έκτου!!! Ενδεδυμένος την στολή του συμπαθούς αστυνομικού της ομώνυμης Ελληνικής ταινίας, έχοντας εντρυφήσει στο απόλυτο τον ρόλο του,  σηκώθηκε και κοινοποίησε την φαεινή ιδέα που προέκυψε περί την 4η πρωινή…

Στον ύπνο του ρθε, στον ξύπνιο δεν το γνωρίζω. Πάντως μετά από σύσκεψη με τον εαυτό του ο αντιπολιτευόμενος τον Δήμο Πυλου Νέστορος συμπαθής αυτοδιοικητικός αποφάσισε να επιβάλλει τάξη και ευνομία στο σύνολο της Δυτικής Μεσσηνιας!

Με, οπως προαισθάνομαι, ύφος 1000 καρδιναλίων, πασιφανές από το πομπώδες στυλ γραφής, ο Ηλίας είναι βέβαιο ότι δάκρυζε διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας την ιστορική ανακοίνωση που θα έστελνε προς κοινοποίηση.

«Εφόσον η Τριφυλία αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν έχει που να πάει τα σκουπίδια της ας τα πάρουμε εμείς στην Πυλο» είναι το μήνυμα -προταση -έκκληση -ντρίπλα του Ηλία!

Ως γνωστόν στις παρολες δεν υπάρχει φόρος, όποτε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει! Μήπως πληρώνει; Έχει μια σημασία όμως το ποιος το λέει…

Στην προκειμένη περίπτωση ο Ηλίας ήταν από τους πρωτεργάτες ανένδοτου Δικαστικού αγώνα. Απαιτούσε τιμωρία για το κλείσιμο και την σωστή λειτουργία του σκουπιδότοπου της Πυλου. Μηνύσεις εγκλήσεις, αγωγές δικαστήρια! Δικάστηκε ο Καφανταρης οι αντιδήμαρχοι, «μα δεν έχουμε που να πάμε τα σκουπίδια, πως να διαχειριστούμε  την κατάσταση» ήταν το αντεπιχείρημα της Δημοτικής Αρχής Πυλου που δεν ακουμπούσε όμως διόλου τον εργάτη της αυτοδιοίκησης…

Και βέβαια το να πάρεις τα σκουπίδια ενός άλλου Δήμου δεν είναι απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος μόνος του! Εδώ οι κάτοικοι της Τριφυλίας έχουν αποκλείσει τις δικές τους χωματερές αλλά αυτό είναι άλλου Παπά ευαγγέλιο. Ο μοναδικός Ηλίας δεν πτοείται!

Και πως να εμπιστευθεί ο Καρβελας ρε παλικάρια να περάσουν στον Άγιο Νικόλα σκουπιδιάρες της Τριφυλιας χωρίς να συλληφθεί μετά από μια και μόνο ανώνυμη καταγγελία πολίτη! Όποτε ξαναγυριζουμε στην αρχή των όσων σας αναφέρω…

Θα βρίσκεται στο χώρο ο Ηλίας, ντυμένος αστυνομικός και θα ρίχνει σφαλιάρες στον Καρβέλα κοιτάζοντας τον διοικητή του Τμήματος Πυλου.

«Ας τον αφήσουμε κυριε πολισμαν! Δεν έκανε τίποτα… Είναι καλό παιδί…»

Η Νομιμότητα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να λεηλατείται από τις σκέψεις και προθέσεις ενός Ηλία…

  •  Νικας- Μπούζα 0-1!!! Αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τα σίγμα της Πελοποννήσου και ήταν η ωραία Αντωνία που ανακάλυψε, ότι φέρουν προς τα σύμβολα των SS….
  • Όλο δικό της ήταν το αντιπολιτευτικό κρεσέντο του Τ ελευταιου  τριημέρου και η Ντίνα έχει ανεβεί στα κάγκελα εκστασιασμένη από την οξυδέρκεια της συνεργάτιδας!

«Μα πως το ανακάλυψες» ήταν το ερώτημα στην φίλη της. «Γύρισα ανάποδα την φωτό» ήταν η απάντηση της και ο Πετρος που παρακολουθούσε την συζήτηση μειδίασε μην μπορώντας να πιστέψει ότι έχασε τις εκλογές έχοντας δίπλα του φωστήρες πολιτικής διανόησης

  •  Έχω επενδύσει πολλά στην Τονια Κουζη. Λόγω ηλικίας, γνώσεων, πάθους! Θα πρέπει να περπατά στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και να τρίζουν τα πατώματα. Ως μεγαλύτερος  της δίνω μια συμβουλή!
  • Στην πολιτική, ειδικά στην αντιπολίτευση, η δυσκολία και η δύναμη δενβρίσκονται  στην άρνηση αλλά στη συναίνεση. Ο εύκολος δρόμος είναι το διαρκές όχι. Η συμφωνία αντίθετα χτίζει το σοβαρό ηγετικό προφίλ. Όταν συνοδεύεται από γονιμες προτασεις. Άλλωστε στην διαρκή άρνηση υπάρχουν καλύτεροι και εμπειρότεροι επαγγελματίες… Μη σε παρασύρουν!
  • Τελικά η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και μόνο αν την αντιμετωπίζουμε σκωπτικά θα αναδείξουμε την ευρύτητα της επάρκειας των εκπροσώπων της! Χαμογελάστε λοιπόν και να θυμάστε ότι ολους αυτούς εμείς τους ψηφίζουμε! Γι αυτό λοιπόν κάθε μέρα θα είμαστε εδώ μαζί για να σχολιάζουμε καλώς και κακώς κείμενα

    Με Τιμή
    Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ