Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Ο Μάκης Βορίδης στο BEST – Τι σημείωσε για το καμπανάκι… με την επιβολή δασμών σε ελιά και λάδι, τι ανέφερε για τις πρώτες του προτεραιότητες στο ΥΠΑΑΤ

Σοβαρές μοιάζουν οι διαστάσεις του ζητήματος που ανοίγει από την πρόθεση να υπάρξει επιβολή δασμών – στο ύψος μάλιστα του 100% – για τα προϊόντα της ελιάς και του λαδιού που προωθούνται προς ΗΠΑ, με ότι συνέπειες σηματοδοτούνται για την ελληνική αγροτική οικονομία.

Στην τηλεόραση BEST για το ζήτημα αυτό και την συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρέσβη επισημαίνοντας τα όσα του έθεσε αλλά και εστιάζοντας για τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης μίλησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

“Κινούμαστε για να θέσουμε το θέμα αυτό στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και το αίτημά μας σε τελευταία ανάλυση είναι κάτι πολύ απλό… Αυτός είναι ένας “πόλεμος” που δεν αφορά την Ελλάδα και σε αυτόν τον “πόλεμο” δεν μπορεί να πληγεί η χώρα μας”.

Ο κ. Βορίδης παράλληλα μίλησε και για τα ζητήματα που πρόσφατα ετέθηκαν από την Συκική σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της, αλλά και για τις κινήσεις μείωσης των φορολογικών πιέσεων στους αγρότες.

Δείτε και αυτό:

Καμπανάκι… για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε λάδι και ελιά – Ερώτηση Μαντά σε ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΞ