Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Ο ΝΟΚ παρών στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης παίδων 

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί των προπονήσεων για τα τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” μετά από την μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούσαν στην χώρα μας εξ’ αιτίας του covid-19.

Πρωταρχικός στόχος των υπευθύνων των τμημάτων του ομίλου είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών των αρμοδίων οργανισμών, ώστε να εξασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό η υγεία των αθλουμένων. Η επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ξεκίνησε σταδιακά και προπάντων με ασφάλεια, όπως εξηγεί ο επικεφαλής προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Στάθης Μπακολιάς.

“Η μέχρι τώρα προσέλευση των παιδιών είναι ικανοποιητική με αυξητική τάση. Παράλληλα με πολύ καλό σχεδιασμό από την αρχή που ξεκινήσαμε τις προπονήσεις δημιουργήσαμε μικρότερα και πιο ευέλικτα τμήματα ώστε να μπορούμε πολύ γρήγορα να προσαρμοζόμαστε στις εβδομαδιαίες αλλαγές που ορίζει η ΓΓΑ τηρώντας τα ειδικά πρωτόκολλα για τα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης που έχει καταρτίσει η επιστημονική ομάδα της ΚΟΕ και του υπουργείου υγείας και τα οποία καθορίζουν την βαθμιαία και ασφαλή επαναφορά των αθλητών στις προπονήσεις. Σημαντική είναι και η συνεργασία που επιδεικνύουν οι γονείς των παιδιών οι οποίοι σέβονται τις οδηγίες που έχουν δοθεί και παραμένουν εκτός κολυμβητηρίου καθ΄ όλη την διάρκεια των προπονήσεων.”

Ο ΝΟΚ παρών στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης παίδων 

Στο αγωνιστικό κομμάτι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ), την Παρασκευή 12/6 δημοσιοποιήθηκε το αναμορφωμένο καλαντάρι των αθλημάτων της.

Την αρχή στις αγωνιστικές δραστηριότητες θα κάνει η ομάδα υδατοσφαίρισης παίδων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας η οποία στις 26-28/6 θα συμμετέχει στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος, στην συνέχεια 10-12/7 η ομάδα εφήβων θα συμμετέχει στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος όπου έχει προκριθεί.

Για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας όπου συμμετείχε η ανδρική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας η Ομοσπονδία αποφάσισε την διακοπή του με τις ομάδες να παραμένουν στην κατηγορία και να διεξαχθούν μόνον το final four στις 4-5 Ιουλίου μεταξύ των ομάδων που βρίσκονταν μπροστά στην βαθμολογία των δύο ομίλων την στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα και οι οποίες είναι από τον Νότιο Όμιλο ο ΓΣ Περιστερίου και η ΑΕΚ και από τον Βόρειο Όμιλο ο ΟΦΘ NEOTEX και ο Βόλος.

  • Για την κολύμβηση το διάστημα 25-29/7 θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Ηλικιών σε επτά περιφέρειες.

Με τις νέες συνθήκες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους πολλοί προπονητές καθώς η περιφερειακή διεξαγωγή αλλοιώνει την έννοια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αφού σε κάθε κολυμβητήριο επικρατούν διαφορετικές συνθήκες και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός δεν είναι ισάξιος με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψουν επιμέρους προβλήματα. Το Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών θα πραγματοποιηθεί στις 5-6/8 σε Νότο στην Αθήνα και στο Βορρά στη Θεσσαλονίκη.

  •  Το αναλυτικό πρόγραμμα των τμημάτων υγρού στίβου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας για την καλοκαιρινή περίοδο έχει ώς εξής:

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αγωνιστική ομάδα καθημερινά 14:30 – 16:30, Σάββατο 8:30 – 10:30

Προαγωνιστική ομάδα καθημερινά Α GROUP 17:00 – 18:00, B GROUP 18:00 – 19:00

Ακαδημίες καθημερινά 16:00 – 16:45, 16:45 – 17:30, 17:30 – 18:15, 18:15 – 19:00

Μικρή Πισίνα 16:00 – 16:45, 16:45 – 17:30, 17:30 – 18:15, 18:15 – 19:00

ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Καθημερινά 19:00 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 13:00

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 12:00 – 16:00

Τρίτη, Παρασκευή 14:00 – 16:00

AQUA AEROBIC

Τρίτη, Πέμπτη 20:00 – 21:00

  • Μέγιστος αριθμός αθλουμένων στην μεγάλη πισίνα 12 άτομα ανά διαδρομή την ώρα.
  • Μέγιστος αριθμός αθλουμένων στην μικρή πισίνα 12 άτομα.

Το τμήμα aqua aerobic του ΝΟΚ

O Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ενήλικων φίλων μας από φέτος θα λειτουργήσει τμήμα aqua aerobic Τρίτη και Πέμπτη 20:00 – 21:00. Το aqua aerobic είναι άσκηση μέσα στο νερό έτσι ώστε ο ασκούμενος να μην έχει το φόβο κάποιου τραυματισμού. Είναι για όλες τις ηλικίες ανεξάρτητα από την φυσική κατάσταση του ατόμου. Στοχεύει στη βελτίωση της ισορροπίας, ευλυγισίας, ενδυνάμωσης και στάσης του σώματος, όπως και τον έλεγχο του καθημερινού στρες. Οι ασκήσεις τονώνουν την κάρδιο αναπνευστική αντοχή και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Ενδείκνυται και για άτομα με προβλήματα στη μέση και στη κίνηση. Λόγω των μέτρων που αφορούν τον covid-19 θα πρέπει να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 694-8591107 (κα. Τσάκωνα Βασιλική Έφορος Κολύμβησης). Φορέστε λοιπόν το μαγιό σας και ένα τεράστιο χαμόγελο και ελάτε για “δροσιστική γυμναστική”.

Εγγραφές & Πληροφορίες

Για εγγραφές – πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του ομίλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία στο κολυμβητήριο (Βασιλάτου Ιωάννα 6982976813). Λόγω των περιορισμένου αριθμού παιδιών για την αποφυγή συνωστισμού απαιτείται να έρθετε σε συνεννόηση με την γραμματεία για την ώρα που υπάρχουν κενές θέσεις. Να σημειώσουμε ότι κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνουμε τις τροποποιήσεις που θα έχουμε στα προγράμματά μας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα ανακοινώνονται από τους αρμόδιους φορείς.

  • Απαραίτητα δικαιολογητικά για νέες εγγραφές τα οποία δίδονται από την γραμματεία:

Παιδιά:               1) Αίτηση εγγραφής

2) Έντυπο ιατρικού ελέγχου-καρδιολόγος

Κοινό-Ενήλικες:   1) Αίτηση εγγραφής

2) Έντυπο ιατρικού ελέγχου-καρδιολόγος

3) Ιατρική Βεβαίωση δερματολόγου.

4) Έντυπο δήλωσης καταγραφής για covid – 19

Τέλος, η διοίκηση και οι προπονητές του ομίλου καλούν τα παιδιά της πόλης μας και τους ενήλικες που έχουν επιλέξει την κολύμβηση προκειμένου να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και διατηρήσουν την σωματική και ψυχική τους ευεξία να παρακολουθήσουν τα καλοκαιρινά προγράμματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και να περάσουν αναζωογονημένοι ένα υπέροχο καλοκαίρι!