Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ο πιο ψύχραιμος 12χρονος -Κατέβηκε λόφο ενώ τον ακολουθούσε αρκούδα [βίντεο]

Ένα γενναίο αγόρι που πρόσφατα είχε μελετήσει τι θα πρέπει να κάνει κανείς στην περίπτωση που έρθει αντιμέτωπος με μία αρκούδα στο δάσος, αναγκάστηκε να κάνει πράξη όσα έμαθε, όταν μία τον πλησίασε ενώ βρισκόταν στο Sudtirol της βορειοανατολικής Ιταλίας.
Όπως περιγράφουν τα διεθνή Μέσα, ο 12χρονος Αλεσάντρο, που είναι λάτρης των ζώων, προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμος και να απομακρυνθεί με αργές κινήσεις από το μεγαλόσωμο ζώο που τον ακολουθούσε.
Η δραματική στιγμή καταγράφηκε ενώ το αγόρι έκανε πικνίκ με την οικογένειά του. Στο βίντεο, ο νεαρός φαίνεται να κατεβαίνει αργά έναν λόφο, ενώ το κεφάλι της αρκούδας φαίνεται να ξεπροβάλει από έναν θάμνο πίσω του.
Ο Αλεσάντρο κοίταξε πίσω του και τότε η αρκούδα άρχισε να τον ακολουθεί, αλλά εκείνος δεν πανικοβλήθηκε, θέτοντας σε εφαρμογή όλα όσα διάβασε. Το αγόρι συνεχίζει να κατεβαίνει τον λόφο και καθώς απομακρύνεται, η αρκούδα φαίνεται να σηκώνεται στα πόδια της.

Μιλώντας στη La Stampa ο θείος του είπε: «Είχα φύγει από το σπίτι μόλις λίγο πριν. Στα βουνά υπήρχαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, κατά τα άλλα όμως ήταν ήσυχα. Ο Αλεσάντρο προχώρησε λίγα μέτρα μπροστά μας προκειμένου να συλλέξει πράγματα και κάποια στιγμή τον είδαμε να έρχεται από το δάσος και να ακολουθείται από την αρκούδα. Προφανώς τρομοκρατηθήκαμε, αλλά ήταν ψύχραιμος».

Ο 12χρονος φέρεται κατά τη διάρκεια του lockdown να διάβασε πώς πρέπει να συμπεριφερθεί κάποιος στην περίπτωση που βρει απέναντί του μία αρκούδα, ενώ σύμφωνα με τον θείο του «τα ζώα και το δάσος είναι το πάθος του».

«Ήταν σημαντικό να φύγω γρήγορα, αλλά χωρίς να κάνω την αρκούδα να αισθανθεί ότι ήταν σε κίνδυνο. Δεν την κοίταξα στα μάτια και η αρκούδα κατάλαβε ότι δεν ήμουν εχθρός της. Και τώρα είμαι το πιο ευτυχισμένο παιδί στον κόσμο».

Τελικά, η αρκούδα φέρεται να έφυγε από την περιοχή χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι στην περιοχή διαβιούν περίπου 80 με 90 αρκούδες.
Πηγή: iefimerida.gr