Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Πέντε μεγάλα αθλητικά έργα στη Μεσσηνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Είκοσι αθλητικά έργα με άμεση προτεραιότητα προς υλοποίηση συνολικού προϋπολογισμού 5.903.020 ευρώ δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλους τους νομούς της επικράτειάς της.

“Παρά την δραματική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τα συγκεκριμένα έργα έχουν απολύτως διασφαλισμένες πιστώσεις” τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Νίκας κατά την διάρκεια της τηλεσύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σημειώνοντας ότι και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες θα ξεκινήσουν σύντομα εργασίες, είτε για την κατασκευή νέων, είτε για την επισκευή ήδη υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.

Στη Μεσσηνία τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι πέντε με συνολικό προϋπολογισμό 823,500.00 ευρώ. Δαπανηρότερο κι εξαιρετικά σημαντικό το έργο που θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, με την προμήθεια και τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα με προϋπολογισμό 350,300.00.

Με προϋπολογισμό 200,000.00 ακολουθεί το έργο του Αθλητικού Κέντρου ΔΚ Κυπαρισσίας και στις 134,000.00 υπολογίζεται η δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών προκατασκευασμένων κερκίδων στα γήπεδα των Τοπικών Κοινοτήτων Ανδρούσας, Βαλύρας, Μπούκας, Λογγά.

Στην ΤΚ Ανδρούσας επίσης θα υπάρξει προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών προκατασκευασμένων κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου, με προϋπολογισμό 74,200.00.

Τέλος, με προϋπολογισμό 65,000.00 θα υλοποιηθεί η επισκευή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου Τ.Κ. Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας.

Όπως τόνισε άλλωστε ο κ. Νίκας “Αθλητικά έργα θα κατασκευάζονται σε οικισμούς στους οποίους λειτουργούν σχολικές μονάδες και υπάρχει νεολαία γενικότερα” προσθέτοντας ότι “θα υπάρχει σε εξέλιξη εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε όλη την Περιφέρεια”.

Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξει πρόγραμμα για την προώθηση αθλημάτων όχι ευρέως διαδεδομένων, όπως επίσης και αθλητικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη.

Καταδύσεις, ορεινή ποδηλασία, ορειβασία, μονοπάτια – πεζοπορία (τρέκινγκ), αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμός, είναι Σε μερικά από τα αθλήματα που μεταξύ άλλων θα προωθηθούν, καθώς επίσης αθλήματα σχετικά με τη θάλασσα, αλλά και τα αποκαλούμενα “εξτρίμ” αθλήματα.

Η επόμενη ανάλογου περιεχομένου σύσκεψη προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα έργα που δρομολογήθηκαν, ανά νομό, είναι τα εξής:

https://www.ppel.gov.gr/wp-content/uploads/2020/05/19ΜΑΙΟΥ.pdf