Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Πήραν ξανά μπροστά οι εργασίες στο “Αμέρικα” – “Ζωντανεύει” το ιστορικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας (pics-video)

Η ιστορία ζωντανεύει ξανά… κοιτώντας κανείς στην διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου & Μαιζώνος στην πόλη της Καλαμάτας. Για τους παλιούς είναι ένα σημείο αναφοράς στην παραλιακή ζώνη. Για τους νέους της πόλης – κι όχι μόνο – αναμένεται να γίνει ξανά! Ο λόγος για το ιστορικό και διατηρητέο ξενοδοχείο «Αμέρικα».

Οι εργασίες πήραν μπροστά ξανά για την ανακατασκευή του ξενοδοχείου «Αμέρικα» μια επένδυση της οικογένειας Γυφτέα, που συνεχίζεται μέσα από μια δύσκολη διαδρομή, η οποία έχει να κάνει και με το κατασκευαστικό μέρος που περιλαμβάνει αρκετές πρωτοτυπίες.

   

Μια επένδυση άλλωστε στον τουριστικό τομέα σε μια τέτοια δύσκολη εποχή και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνονται για την οικονομία μόνο μια εύκολη υπόθεση δεν είναι, αλλά η όλη προσπάθεια χαρακτηρίζεται από την τόλμη και την αισιοδοξία των επιχειρηματιών να συνεχίζουν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο στην σημερινή του μορφή θα είναι όπως είχε αρχικά… κατασκευαστεί το μακρινό 1930. Διώροφο με 53 κλίνες. Μάλιστα η αποτύπωση από το φωτογραφικό λεύκωμα του Χρ. Αλειφέρη δίνει μια εικόνα για το… τότε και η μακέτα για το… σήμερα.

Η μακέτα του έργου

Φωτογραφίες του Χρήστου Αλειφέρη, από έκδοση των Αρχείων Νομού Μεσσηνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Ευχή όλων όλα να κυλήσουν ομαλά και το έργο που θα προσδώσει σημαντικά – φέρνοντας και την αίγλη του παρελθόντος με την ολοκλήρωσή του – να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στον τουρισμό της Καλαμάτας.

Υ.Γ. Nα σημειωθεί για τη μοναδική ιστορία του “ΑΜΕΡΙΚΑ” η ισχυρή φυσιογνωμία του αείμνηστου Φρέντυ, ενός εκ των παλαιών ιδιοκτητών, που είναι χαραγμένη στις μνήμες πολλών παλιών Καλαματιανών.