Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Πανέμορφα παλιά αυτοκίνητα στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα υπήρξε ένας από τους σταθμούς του 9ου Κλασικού Ράλι της ΦΙΛΠΑ (Λέσχη Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου), το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018. Η εκκίνηση του Ράλι δόθηκε στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα έφθασαν το βράδυ του Σαββάτου 86 πληρώματα με ισάριθμα παλιά αυτοκίνητα, ορισμένα από τα οποία αντίκες. Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών, δηλαδή μελών πληρώματος, συνοδών και μελών οργανωτικής επιτροπής, ανήλθε σε 300 περίπου και διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο Elite.

Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός της ημέρας και παρατέθηκε δείπνο. Οι εκδηλώσεις είχαν την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Στο δείπνο, το Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, που καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους της ΦΙΛΠΑ, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, τους ευχαρίστησε για την επιλογή της Καλαμάτας ως ενδιάμεσου σταθμού του Ράλι και τους προέτρεψε να επισκεφθούν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και πάλι, στο πλαίσιο διοργάνωσης ενός μελλοντικού Ράλι. Στον Αντιδήμαρχο επέδωσε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ Παναγιώτης Φωτεινόπουλος. Αργά το βράδυ, λόγω βεβαρημένου προγράμματος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τα μέλη της ΦΙΛΠΑ και τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην πόλη.
Το πρωί της Κυριακής, οι οδηγοί των παλιών αυτοκινήτων αναχώρησαν για το Ναύπλιο, πόλη τερματισμού, χαρίζοντας πολύ όμορφες εντυπώσεις στους φίλους του παλιού αυτοκινήτου.