Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Πανελλήνιας εμβέλειας το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας

Με συμμετοχές δεκάδων σχημάτων από όλη την Ελλάδα και με έντονο το ενδιαφέρον του κοινού, που εκδηλώνεται όχι μόνο από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, αλλά και από άλλες περιοχές, το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι τις 13 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας και το αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής, σχετικά με τη διοργάνωση αυτή:
«Ευχαριστώ δημοσίως και επαινώ την κα Λέττα Πετρουλάκη για το γεγονός ότι οραματίστηκε, σχεδίασε και οργανώνει μία μεγάλη, πανελλήνια εκδήλωση, ίσως τη σημαντικότερη που γίνεται στην Ελλάδα σε αυτό το είδος τέχνης. Η Καλαμάτα αποκτά άλλη μία πανελλήνια εκδήλωση, στο χώρο του κουκλοθέατρου και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι θα έλθουν δεκάδες σχήματα από όλη την Ελλάδα και θα δοθεί μοναδική ευκαιρία, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά μας να απολαύσουν σειρά από παραστάσεις, να απολαύσουν μία άλλη μορφή τέχνης, κατασκευές, λόγο, εικόνα, διδάγματα.
Θα δούμε το μεράκι πολλών ανθρώπων και τη διάθεσή τους για δημιουργία. Το Φεστιβάλ θα κρατήσει αρκετές ημέρες, από τις 7 μέχρι τις 13 του μηνός. Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, τη στηρίζει και ηθικά και υλικά. Οι Φιλαρμονικές μας θα είναι εκεί και η παρουσία μας θα είναι συνεχής και η «Φάρις» θα βοηθήσει με τα στελέχη της αυτή την πανελλήνια εκδήλωση, η οποία θα διαφημίσει την πόλη μας και, βεβαίως, και οικονομικά θα προσφέρει, διότι θα έρθουν πολλοί επισκέπτες.
Συγχαρητήρια, κα Πετρουλάκη, για την προσφορά σας προς την πόλη, προς τη νεολαία, προς την τέχνη. Θα είμαστε δίπλα σας στον αγώνα που κάνετε. Να είναι καλοτάξιδο το Πανελλήνιο Φεστιβάλ, που φέτος είναι το δεύτερο και εύχομαι να συνεχιστεί επί πολλά χρόνια.
Καλώ τους Καλαματιανούς, τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά μας να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί είναι βέβαιο ότι θα περάσουν όμορφα».

Η κυρία Πετρουλάκη απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι πρόκειται για το μοναδικό Φεστιβάλ Κουκλουθεάτρου στη νότια Ελλάδα, σε αυτό θα λάβουν μέρος 14 ομάδες κουκλοπαικτών, αποτελούμενες από 36 κουκλοπαίκτες, οι οποίοι θα παίξουν 45 παραστάσεις. Θα γίνουν, επίσης, 9 εργαστήρια-σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα, που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, καθώς και σε παιδιά.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 12.30 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση με γιγαντόκουκλες, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, ενώ το μουσικό φινάλε θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, την Κυριακή 13 του μήνα και ώρα 20.15 στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.