TOP

Παπασταθόπουλος: “Δεν αξίζουμε, πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις”

Χειμαρρώδης ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μετά την ήττα (2-3) της Ελλάδας από την Αρμενία. Ο αρχηγός ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη, δήλωσε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και ότι η Εθνική δεν αξίζει να πάει στο Euro. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωσε μετά την εντός έδρας ήττα (2-3) της Εθνικής Ελλάδας από την Αρμενία:

“Το σημερινό αποτέλεσμα είναι σειρά λαθών που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Αναλαμβάνω την ευθύνη εκ μέρους όλων των παιδιών Εγώ είμαι ο υπεύθυνος. Τι να πω τώρα; Δεν υπάρχει το να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν θα σας πω για θέματα προπονητικής. Δεν είναι η θέση μου να μπω σε αυτά τα θέματα. Γίνονται τραγικά λάθη από τους παίκτες, τα οποία είναι δύσκολο να εξηγηθούν και από εμάς. Είναι γκολ για παιδική χαρά αυτά που δεχτήκαμε. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη οι παίκτες, την οποία πρέπει να αναλάβουμε οι μεγαλύτεροι, με πρώτον εμένα. Την αναλαμβάνω όλη.

Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μεγάλη πίεση, ίσως να μην υπάρχει η ανάλογη πίεση που πρέπει να έχουν οι παίκτες. Δεν εξηγείται, είναι δύσκολο. Έχω κουραστεί να έρχομαι στην κάμερα και να λέω τα ίδια και τα ίδια. Όσον αφορά το κομμάτι των παικτών, εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι μικρά και δεν έχουν εμπειρία. Ίσως και να μην υπάρχει το επίπεδο να είναι αυτοί οι παίκτες στην Εθνική, με πρώτον από όλους εμένα. Δεν είναι ώρα να πω κάτι παραπάνω. Δεν έχουμε τύχη, δεν αξίζαμε έτσι κι αλλιώς να πάμε στα τελικά.

Στα προηγούμενα προκριματικά έγινε καλή προσπάθεια. Χάσαμε στο μπαράζ από μια καλύτερη ομάδα. Τουλάχιστον παλέψαμε. Στα δύο τελευταία ματς χάσαμε με κάτω τα χέρια. Όταν παίζεις με την Αρμενία και πρέπει να φας άλλα δύο γκολ, δεν αξίζουμε να πάμε στο Euro. Στον Τύπο δεν έχω να πω κάτι. Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα. Θα υπάρχουν εξελίξεις και πρέπει να υπάρξουν για το καλό όλων. Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί δεν είμαι αρμόδιος. Αν ο Παπασταθόπουλος πρέπει να μείνει έξω για να πάει καλά η Εθνική, να μείνει έξω”.