Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Πατούλης: Η κυβέρνηση αποκλείει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Συνταγματική Αναθεώρηση – Παρέμβαση Καφαντάρη στο BEST

Με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα Ψηλά με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά» ξεκίνησαν πριν από λίγο στο Μέγαρο Μουσικής, με εισήγηση του προέδρου της, Γιώργου Πατούλη, οι τριήμερες εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής ‘Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρίσκεται η επόμενη ημέρα από την εφαρμογή του Κλεισθένη, η Συνταγματική Αναθεώρηση, η αποκέντρωση, η έλλειψη πόρων και προσωπικού, το περιβάλλον, κ.α. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφέρθηκε και στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αποκλεισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την αρμόδια Επιτροπή που έχει συγκροτήσει. «Συνταγματική Αναθεώρηση χωρίς να έχουν ακουστεί οι απόψεις του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να υπάρξει» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα επεξεργαστεί και θα εγκρίνει συγκεκριμένες προτάσεις

Ο Γιώργος Πατούλης ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου υπογράμμισε ότι διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση και την Πατρίδα μας.

«Σε λίγες ημέρες οι δήμοι θα κληθούν να λειτουργήσουν με νέα δεδομένα και με όσα ορίζει το νέο νομικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του Κλεισθένη. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ο διάλογος για το περιεχόμενο της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προωθείται από τη σημερινή κυβέρνηση, θέμα που αφορά άμεσα το θεσμό μας.

Εκφράζει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή μας για την Ελλάδα του μέλλοντος μας, αλλά και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και το θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας, μέσα από ένα νέο μοντέλο οργάνωσης με ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Οι Δήμοι της χώρας σήμερα λειτουργούν οριακά, εξαιτίας της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, τα τελευταία χρόνια και λόγω της έλλειψης προσωπικού. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους. Αναγνωρίζουμε την προσφορά και το έργο τους προς τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.