Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Περπάτημα: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να χάσετε βάρος

Εντάσσοντας το περπάτημα στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας, να αναβαθμίσετε την ποιότητα του ύπνου σας, να τονώσετε το σώμα σας και φυσικά να ενισχύσετε την απώλεια βάρους. Αν παρά το γεγονός ότι περπατάτε τακτικά, δεν βλέπετε την πρόοδο που θα θέλατε στο αδυνάτισμά σας, μην απογοητεύεστε.

Ορίστε τα συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να χάσετε βάρος.

*Δεν «ανεβάζετε» ένταση

Ενώ το περπάτημα σε ήπια ένταση είναι καλύτερο από το να μη γυμνάζεστε καθόλου, αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε να περπατάτε με έναν έντονο ρυθμό, έστω και για λίγα λεπτά.

*Κάνετε συνέχεια την ίδια διαδρομή

Όταν κάνετε συνέχεια την ίδια διαδρομή, το σώμα σας προσαρμόζεται σε αυτή και δεν βρίσκει τη γυμναστική το ίδιο απαιτητική. Για να αυξήσετε την απώλεια βάρους (και να διατηρήσετε την προπόνησή σας συναρπαστική) βάλτε στόχο να αλλάζετε διαδρομή μερικές ημέρες την εβδομάδα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε ένα μονοπάτι με ανηφόρες, περπατήστε στην παραλία ή εξερευνήστε το πάρκο της γειτονιάς σας. Αυτές οι αλλαγές θα ανανεώσουν την προπόνησή σας, ενώ ταυτόχρονα θα γυμνάζετε διαφορετικές ομάδες μυών.

*Δεν έχετε μια σωστή διατροφή

Καταλαβαίνουμε ότι μια δύσκολη διαδρομή μπορεί να δημιουργήσει έντονη πείνα, όταν όμως ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, θα πρέπει να εξασφαλίζετε θερμιδικό έλλειμμα, δηλαδή οι θερμίδες που καίτε να είναι περισσότερες από αυτές που προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής σας. Μετά τη γυμναστική χρειάζεστε ένα θρεπτικό σνακ που συνδυάζει τις πρωτεΐνες με τους υδατάνθρακες (π.χ. ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης και γαλοπούλα), ωστόσο δεν πρέπει να κάνετε υπερβολές, υπερεκτιμώντας τις θερμίδες που κάψατε με το περπάτημα.

*Κάθεστε όλη την υπόλοιπη ημέρα

Σχετική έρευνα έχει συνδέσει την καθιστική ζωή με την παχυσαρκία, γεγονός που δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Ακόμη κι αν φροντίζετε να βγαίνετε καθημερινά για περπάτημα, θα είναι δύσκολο να χάσετε βάρος αν περνάτε όλη την υπόλοιπη ημέρα σας καθιστοί. Προσπαθήστε, λοιπόν, να εντάξετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα ή να αναλάβετε να βγάζετε εσείς βόλτα τον σκύλο.

*Δεν περπατάτε πολλή ώρα

Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προσπαθήστε να κάνετε μια πιο μακρινή βόλτα. Αυτό μπορεί να είναι μια μέρα που έχετε ρεπό ή το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί. Μπορείτε ακόμη και να συμπεριλάβετε την οικογένειά σας στη βόλτα σας, ώστε να περάσει η ώρα πιο ευχάριστα. Ένας μεγαλύτερος περίπατος θα βελτιώσει την αντοχή σας, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

https://www.vita.gr/