Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Ποια η αλήθεια για την άρση των μέτρων -Δεν είναι “άνοιγμα”! Κάνουμε πιο ακίνδυνες τις επαφές (video)

Την επιστημονική διάσταση της απόφασης της κυβέρνησης ύστερα από την εισήγηση των ειδικών για σταδιακή άρση των μέτρων, έδωσε μιλώντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για άνοιγμα, αλλά μηχανισμό μείωσης των επικίνδυνων επαφών!
Ο κ. Βασιλακόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μετάδοσης του κορωνοϊού καταγράφεται στα σπίτια και σημείωσε πως ο καλύτερος τρόπος να περιορίσει κανείς τον  κορωνοϊό είναι να μετατρέψεις επικίνδυνες επαφές, σε λιγότερο επικίνδυνες! «Δεν ανοίγουμε, ανακατευθύνουμε τις επαφές σε λιγότερο επικίνδυνες», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως στόχος, ειδικά της απελευθέρωσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα, από Δήμο σε Δήμο, είναι να… απλωθεί ο κόσμος σε όλο το νομό, προκειμένου έτσι, να μειωθεί η μεταδοτικότητα.
«Στην ψυχολογία των ανθρώπων το «ανοίγουμε» σημαίνει πως έχει λήξει το πρόβλημα. Δεν είναι έτσι», παρατήρησε ο γνωστός καθηγητής που κάλεσε όλους, να είναι πιο προσεκτικοί το επόμενο διάστημα, καθώς η αύξηση των εμβολιασμών, η καλυτέρευση του καιρού και η προσοχή που θα επιδείξουμε, θα μας οδηγήσει σε ένα… ασφαλές καλοκαίρι.