Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Ποιοι μπαίνουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας για Αύγουστο και Σεπτέμβριο – Αλλαγές στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο προβλέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – ΠΝΠ – που δημοσιεύθηκε. Παράλληλα όπως είχε γράψει το Dikaiologitika News το πρόγραμμα ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ θα αφορά όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί χωρίς όριο στην ημερομηνία πρόσληψής.

Ένταξη εργαζομένων στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ εφαρμόζεται σε εργαζόμενους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων της παρούσας για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του μηχανισμού για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους. Υπενθυμίζεται ότι στο μηχανισμό «Συν- Εργασία» μπορούσαν να ενταχθούν μόνο οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως τις 30 Μαΐου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως ΚΑΔ που εμφάνισαν τους μήνες της πανδημίας μείωση τουλάχιστον 20% του κύκλου εργασιών ΦΠΑ ή των ακαθάριστων εσόδων τους εφόσον απαλλάσσονται από ΦΠΑ, σε σύγκριση με πέρσι. Οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στον μηχανισμό προστατεύονται από απόλυση κατά την διάρκεια εφαρμογής του μέτρου. Η απαγόρευση της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά μόνο όσους εντάσσονται στον μηχανισμό.

www.dikaiologitika.gr