Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Πρωτοβουλία για “πράσινα σχολεία” από τον Εμπορικό της Κυπαρισσίας

Μία όμορφη πρωτοβουλία πραγματοποίησε ο δραστήριος Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με την παραχώρηση των δέντρων “Λέιλαντ” από τον Χριστουγεννιατικο διάκοσμο, στα Σχολεία της πόλης μας, για μόνιμη φύτευση και καλλωπισμό των προαυλίων χώρων τους.
Οι πρώτες φυτεύσεις ξεκίνησαν από τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης στο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ενώ δέντρα θα αποδοθούν και στο 1ο ΕΠΑΛ καθώς οι μαθητές των σχολείων κάθε χρόνο με δικά τους μέσα και την στήριξη των καθηγητών τους, καλλωπίζουν τα προαύλια τους. Το Σάββατο το μεσημέρι πάντως μαθητές με εκπαιδευτικούς φύτεψαν δέντρα στο χώρο του σχολείου πάνω από το προαύλιο.

Σε δήλωσή του για την πρωτοβουλία η οποία θα έχει συνέχεια ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Τερζής τόνισε ότι “Υλοποιούμε την πρωτοβουλία μας, όπως είχαμε πει, για την παραχώρηση στα σχολεία των δέντρων ‘Λέιλαντ” που χρησιμοποιήθηκαν στον Χριστουγενιατικο διάκοσμο της πόλης μας. Οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, με εθελοντική και περιβαλλοντική συνείδηση θα πραγματοποιήσουν την δεντροφύτευση. Στόχος μας είναι τα “πράσινα” σχολεία! Με χρώμα, οξυγόνο και μηνύματα για το περιβάλλον, την αειφορία και την ποιότητα ζωής”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ