Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Πρόταση 13 ώριμων έργων προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ για την περιοχή της Μεγαλόπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ

Συνολικού προϋπολογισμού 39.852.000 ευρώ είναι τα ώριμα μελετητικά έργα τα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτείνει να υλοποιηθούν στην περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο  με την οποία συνοδεύει τον κατάλογο των 13 προτεινόμενων έργων που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Είναι προφανές ότι συμφωνούμε μαζί σας,ότι χρειάζονται άμεσα ενέργειες με χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων υποδομής,που θα αποδεικνύουν τη βούληση της πολιτείας για στοχευμένες παρεμβάσεις,στην κατεύθυνση συγκρότησης του πληθυσμού,της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής».

Σημειώνεται ότι η υπόδειξη έργων με δυνατότητα υλοποίησης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια είχε ζητηθεί από την πολιτεία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση  της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ, της οποίας μέλος είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.