Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Πόσο κρατάει η πρωταπριλιά;

Τα τραγελαφικά γεγονότα των τελευταίων ημερών διατυπώνουν πως κάτι συμβαίνει στο… βασίλειο της Δανιμαρκίας, με την κατάσταση στην Πελοπόννησο να έχει εκλάβει χαρακτηριστικά αποσυντονισμού.

Τα όσα ανεδείχθησαν και από την χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ φανερώνουν πως οι κινήσεις Τατούλη κάθε άλλο παρά τυχαίες δεν ήταν στην επιχείρηση προσέλκυσης… της κυβερνητικής εύνοιας-στήριξης, για να λάβει ένα ηχηρό πολιτικό χαστούκι από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου.

Βέβαια, για να μην «χοροπηδάνε» ξαφνικά ορισμένοι βλέποντας τα δύο «μεγάλα» κόμματα και τις υπόλοιπες δυνάμεις να τον «αδειάζουν» νομίζοντας πως έτσι ενισχύεται το… ανεξάρτητο προφίλ της παράταξής του, ο κ. Τατούλης και τις δύο φορές με την στήριξη κομμάτων πορεύτηκε ανοιχτά και συγκαταβατικά.

Πλέον, τις όποιες «γέφυρες» έχτιζε χρόνια με τις πολιτικές του παρεμβάσεις και τις συνέργειες,  τις γκρέμισε σπασμωδικά και όχι με… ρήξη, όπως συνήθιζε άλλες φορές ή διατυμπάνιζε αυτοδιαφημιζόμενος για το παρελθόν. Το… στοπ των κομμάτων σε Τατούλη αποτελεί στη βάση του, μια αποστασιοποίηση κοινωνικών αντανακλαστικών με φόντο  ερεθίσματα κι από τις υποθέσεις που εξελίσσονται.

Εδώ, ωστόσο, θα πρέπει να υπογραμμιστεί κάτι που έχει ειδική σημασία. Το γεγονός πως πλέον δημιουργείται θέμα για τα στελέχη της ΝΔ στην παράταξη Τατούλη. Από τα όσα αποκαλύπτει η επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Επικεφαλής της Περιφέρειας, αναδεικνύεται πως ο ίδιος επιδίωξε το φλερτ, αφήνοντας… σύξυλα τα στελέχη που προέρχονται από το «γαλάζιο» κομματικό μηχανισμό, και, πλέον καλούνται να πάρουν θέση.

Παράλληλα, αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι ο Πέτρος Τατούλης από ο… έχων την απόλυτη πολιτική πρωτοβουλία έφθασε στο σημείο να «κρύβεται» πίσω από ή να χρειάζεται για «προστασία» αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής επικαλούμενος τώρα την συλλογικότητα οργάνων, που δεν έβγαζαν και τόσο συχνά… ανακοινώσεις.

Ο καθένας φυσικά είναι αντιμέτωπος με τις ευθύνες του και τις επιλογές του αλλά εκείνο που πρέπει να καταλάβουν οι περισσότεροι που επιδιώκουν να έχουν και ρόλο, από την στιγμή που κρίνονται από τον κόσμο, είναι ένα… πως η πρωταπριλιά δεν κρατάει για πολύ καιρό…