Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Πώς αυτό το πολύ προχωρημένο συγκρότημα πολυκατοικιών στην Κίνα κατέληξε να θυμίζει… σκηνικό Αποκάλυψης! [εικόνες & βίντεο]

Ένα πειραματικό πράσινο πρότζεκτ σε μία πόλη της Κίνας υπόσχονταν στους μελλοντικούς ενοίκους μία ζωή σε ένα «κάθετο δάσος» με περιποιημένους κήπους σε κάθε μπαλκόνι.

Και τα 826 διαμερίσματα μάλιστα έγιναν ανάρπαστα μέχρι τον Απρίλιο αυτού του χρόνου, σύμφωνα με κτηματομεσίτη, αλλά αντί για ένα σύγχρονο οικολογικό παράδεισο, οι πύργοι μοιάζουν περισσότερο με το σκηνικό μετα-αποκαλυπτικής ταινίας.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, μόνο λίγες οικογένειες έχουν μετακομίσει στον δασώδη κήπο της πόλης Τσενγκντού λόγω των ενοχλήσεων από κουνούπια.
Το έργο στη νοτιοδυτική πόλη χτίστηκε το 2018, και κάθε ιδιωτικό μπαλκόνι έχει σχεδιαστεί για να παρέχει χώρο για την ανάπτυξη φυτών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Χωρίς ενοικιαστές ωστόσο να τους φροντίζουν, οι οκτώ πύργοι έχουν κατακλυστεί από τα φυτά, ενώ παρατηρήθηκε και «εισβολή» από κουνούπια.

Σύμφωνα με το EPA, τα φυτά έχουν μεγαλώσει καθώς οι ενοικιαστές αρνήθηκαν να μετακομίσουν αφού ανακάλυψαν ότι τα φυτά προσέλκυσαν χιλιάδες κουνούπια © EPA/SUNLING CHINA OUT
Τα φυτά έχουν καταπιεί σχεδόν πλήρως κάποια παραμελημένα μπαλκόνια, ενώ κλαδιά κρέμονται από τα κάγκελα, όπως φαίνεται και σε βίντεο που τραβήχτηκε αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε μερικά από τα παράθυρα που είναι ακόμα ορατά πίσω από τα φυτά, φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί χαρτιά.

Κάποιοι ωστόσο φαίνεται να διαχειρίζονται την κατάσταση, καθώς σε μερικά μπαλκόνια τα φυτά είναι κλαδεμένα, ενώ στα μπαλκόνια υπάρχουν και έπιπλα εξωτερικού χώρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times οι οικογένειες που έχουν μετακομίσει στους πύργους είναι μόλις 10.

Πηγή: iefimerida.gr