Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Π.Ε. Μεσσηνίας: “Να καθαριστούν οι παρόδιες ιδιοκτησίες από τη βλάστηση”

Να σπεύσουν να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες εκτάσεων παρόδιων του εθνικού επαρχιακού δικτύου να κόψουν την βλάστηση που εξέχει και αποτελεί πρόβλημα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων καλεί η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τους δήμους του νομού, με επείγον έγγραφό της.

Στο εν λόγω έγγραφο, ειδικότερα, η πιο πάνω Διεύθυνση σημειώνει ότι οι δήμοι θα πρέπει να συνδράμουν “στην ενημέρωση των ιδιοκτητών ή εκμεταλλευτών των παρόδιων ακινήτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Μεσσηνίας, προκειμένου να προβούν σε εργασίες κοπής κλαδιών δέντρων ή θάμνων που εξέχουν των ιδιοκτησιών τους και εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία στο ως άνω οδικό δίκτυο (μείωση ορατότητας λόγω προεξοχής βλάστησης κλαδιών εντός καταστρώματος οδού, απόκρυψη πινακίδων ΚΟΚ, κλπ), καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα θεωρούνται υπεύθυνοι τελέσεως αδικήματος εξ αμελείας σε περίπτωση προκλήσεως ατυχήματος.

Στην περίπτωση που οι ως άνω ιδιοκτήτες δεν προβούν στις ζητούμενες ενέργειες, η Π.Ε. Μεσσηνίας θα προβεί στην κοπή της βλάστησης – δέντρων, σύμφωνα με το αρθρο 1008 του Αστικού Κώδικα, και θα καταλογίσει εις βάρος τους το κόστος των σχετικών εργασιών”.

Τέλος, στο ίδιο έγγραφο, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Μεσσηνίας, καλεί τους δήμους να ενημερώνουν “αμέσως τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για καθε περίπτωση επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δέντρων με τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε. στο τηλέφωνο 11500”.