Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Σαμαράς για Novartis: Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν – Θα τους καθίσω στο σκαμνί

«Η ιστορία θα είναι σκληρή με τους σκευωρούς και τους συκοφάντες! Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν! Σας το υπόσχομαι» τονίζει σε συνέντευξη του στο περιοδικό Crash, ο τ. πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει: «Αυτά θα τα αντιμετωπίσω με τον μόνο τρόπο που υπάρχει: Θα τους καθίσω στο σκαμνί και θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τα σκαρφίστηκε».

Προσθέτει: Εγώ δεν απαντάω τίποτε στους συκοφάντες. Εκείνοι θα πρέπει να απαντήσουν για τις συκοφαντίες τους. Στα δικαστήρια! Να είστε σίγουροι, θα φτάσει κάποτε η υπόθεση αυτή στα δικαστήρια. Και τότε θα βρεθούν εκείνοι στην ανάγκη να απαντήσουν σε πολύ δύσκολες ερωτήσεις…».

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας για την επόμενες εκλογές σημειώνει: «Θα βοηθήσω την παράταξή μου με όλες μου τις δυνάμεις, να κερδίσει τις εκλογές και να απαλλαγεί ο τόπος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσω κι εγώ τη μάχη, όχι απλώς για να κερδίσουμε, αλλά και για να πάρουμε την αυτοδυναμία».

Επισημαίνει, επίσης, ότι οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή είναι καλές και κάνει σαφές: «Άλλο δεξιό κόμμα; Δεν χωράει τίποτα! Κι αυτή τη στιγμή το μεγάλο αίτημα του λαού της παράταξής μας, αλλά και ευρύτερα του ελληνικού λαού, είναι να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που μπορούν να διώξουν τον Τσίπρα. Πριν κάνει μεγαλύτερο κακό στην πατρίδα. Όχι να παίζουν διάφοροι ηγετικά παιχνίδια…».

Για τα ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο ο τ. πρωθυπουργός κάνει λόγο για ατύχημα που έχει ήδη συμβεί. «Οι Τούρκοι είχαν γκριζάρει τα Ίμια από το 1996. Τώρα, 22 χρόνια αργότερα, διακηρύσσουν ευθέως ότι είναι “τουρκικό έδαφος”! Κι αυτό ασφαλώς είναι μια νέα κατάσταση. Που δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι ότι δεν τη βλέπουμε… Και μην ξεχνάτε, κυριαρχικά δικαιώματα υπάρχουν και στη θάλασσα…».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του λέει πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει εξωτερική πολιτική σήμερα και συμπληρώνει: «Αυτοσχεδιάζουν με αποκλειστικό γνώμονα εσωτερικές μικροπολιτικές επιδιώξεις. Δεν τους βγαίνουν τα μικροπολιτικά τους. Και ζημιώνουν σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα».

Ο τ. πρωθυπουργός με σκληρή γλώσσα επιτίθεται στον πρωθυπουργό για το Μακεδονικό: «Με τον Τσίπρα «βρήκαν παπά και πάνε να θάψουν όλο το χωριό»! Βρήκαν τον άνθρωπο που για να μείνει λίγο παραπάνω, δέχεται τα πάντα. Σου λέει “τους έκοψα τις συντάξεις, τους τάραξα στους φόρους και δεν μίλησαν. Σιγά μην αντιδράσουν αν δώσω και το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια”… Έτσι σκέφτηκε και ο Τσίπρας, αλλά και κάποιοι απ’ έξω. Όσο υπάρχει ισχυρό το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα, το πρόβλημα μεταξύ μας δεν λύνεται. Ευτυχώς όμως, το ιδεολόγημα αυτό υπονομεύεται πλέον μέσα στα Σκόπια, με την αλλαγή των εθνοτικών ισορροπιών μεταξύ τους: Αλβανοί και Σλάβοι… Οπότε δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε εμείς».

protothema.gr