Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Σε διαδοχικές φάσεις τους επόμενους δυο μήνες η επιστροφή στην κανονικότητα

«Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα, μια σταδιακή αλλά ταυτόχρονα προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα, γιατί αυτό θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση στο ακέραιο της κοινωνικής ευθύνης, καθώς η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Είπε ακόμα ότι η καραντίνα παρατείνεται στη Νέα Σμύρνη Λάρισας για προληπτικούς λίγους. Αποφασίστηκε ότι ένα τμήμα του οικισμού και ειδικότερα οι περιοχές που ανιχνεύθηκαν τα κρούσματα θα συνεχίσουν να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου.

Αύριο τελειώνει η περίοδος αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών σε όλη τη Θεσσαλία και οι λαϊκές αγορές θα επαναλειτουργήσουν από το Σάββατο 25 Απριλίου. Αύριο, επίσης, τελειώνει και η καραντίνα της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι των εισερχόμενων πτήσεων. Σχετικά με τον δήμο Ερμιονίδας και τα 177 τεστ ήταν αρνητικά είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημείωσε ότι η περιοχή παραμένει σε όρους περιορισμένης μετακίνησης.

Διαπίστωσε ότι η νόσος βεβαίως και βρίσκεται σε υποχώρηση στην Ελλάδα, όπως λένε και οι ειδικοί, αλλά δεν εξαλείφθηκε και τόνισε: «Δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο, πετύχαμε μικρές νίκες, κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, θωρακίσαμε το σύστημα υγείας μας και σήμερα έχουμε μια μεγάλη εμπειρία πλέον πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

www.newsit.gr